Bruxellesul propune un plan pentru confiscarea activelor îngheţate ale Rusiei

G.D.
Internaţional / 30 noiembrie 2022

Bruxellesul propune un plan pentru confiscarea activelor îngheţate ale Rusiei

Comisia Europeană a propus astăzi confiscarea activelor îngheţate ale Rusiei pentru a pedepsi Moscova pentru invazia Ucrainei, explorând opţiuni legale cu partenerii UE pentru a compensa Kievul pentru pagubele aduse ţării, informează Reuters, conform Agerpres.

Funcţionari din Uniunea Europeană, Statele Unite şi alte ţări occidentale dezbat de luni de zile cum să sechestreze în mod legal activele ruseşti deţinute în străinătate - atât de stat, cât şi private - îngheţate prin sancţiuni.

Problema este că în majoritatea statelor membre UE, sechestrarea bunurilor îngheţate este posibilă legal numai în cazul în care există o condamnare penală. De asemenea, multe bunuri ale cetăţenilor ruşi aflaţi pe lista neagră sunt greu de sechestrat sau chiar de îngheţat pentru că sunt înregistrate ca aparţinând unor membri ai familiei sau altor persoane, ca paravan.

"Am blocat 300 de miliarde de euro din rezervele Băncii Centrale ruse şi am îngheţat 19 miliarde de euro din banii oligarhilor ruşi", a declarat Ursula von der Leyen, preşedinta executivului UE, într-un comunicat.

Ea a spus că nu peste mult timp, UE şi partenerii săi ar putea gestiona fondurile şi să le investească. Încasările ar merge către Ucraina, ceea ce în cele din urmă ar compensa pagubele provocate ţării.

"Vom lucra la un acord internaţional cu partenerii noştri pentru a face acest lucru posibil. Şi împreună, putem găsi căi legale de a ajunge la asta", potrivit lui von der Leyen.

Ea a mai spus că UE propune înfiinţarea unui tribunal special, susţinut de Naţiunile Unite, "pentru a investiga şi urmări penal crima de agresiune a Rusiei".

UE va lucra pentru a înfiinţa un tribunal special care să judece "crimele Rusiei" în Ucraina, a anunţat astăzi preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, răspunzând unei solicitări a Kievului.

"Vom colabora cu Curtea Penală Internaţională (CPI) şi vom ajuta la înfiinţarea unui tribunal special care să judece crimele Rusiei", a explicat ea într-o postare pe Twitter. "Împreună cu partenerii noştri, ne vom asigura că Rusia plăteşte pentru devastările pe care le-a provocat, folosind fondurile îngheţate ale oligarhilor şi activele băncii sale centrale", a mai precizat ea, citată de France Presse.

Rusia afirmă că îngheţarea rezervelor băncii sale centrale şi a bunurilor cetăţenilor săi sunt ilegale. Ea respinge că invazia, pe care o numeşte "operaţiune militară specială" pentru dezarmarea vecinului său, echivalează cu o agresiune ilegală împotriva Ucrainei, aminteşte Reuters.

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. Mai lasati-ne cu conflictul rusnac si

    vedeti problemele economie din tara noastra 

    Cică nu au bază legală pentru confiscare.

    Ce le trebuie? Să treacă la haiducie, cu Ursulina haiduca șefă. Și noi de la granița UE să dăm de șase... vine potera, vin recuperatorii ruși:) 

    1. Rusia bolsevicilor a avut baza legala pentru confiscarea Tezaurului Romaniei ?

    Ar fi o masura unica in Istoria moderna a Omenirii, ceea ce vrea sa faca UE si se numeste talharie la drumul mare! De fapt UE, ramanand fara bani, cei 300 si ceva de miliarde ale Rusiei sunt o gura de aer pt birocratii de la Bruxelles! Sa vedem cum va reactiona Rusia la aceasta talharie fara seaman! Daca as fi in locul lui Putin, pt fiecare milion de euro confiscat as lansa cate o racheta nucleara in statele UE care sustin talharia!

    1. Noroc ca nu toti suntem Putin. Altfel planeta nu ar mai exista.

      Tu clar nu meriti sa mai existi pe planeta. O murdaresti degeaba

      "Ar fi o masura unica in Istoria moderna a Omenirii, ceea ce vrea sa faca UE si se numeste talharie la drumul mare! "

      masura UNICA ? ai baut apa de la caine? esti prost si nu ai mers la scoala?  

       

      Masura confiscarii Tezaurului Romaniei de catre Rusia e unica ocurenta de acest gen din istoria omenirii cand un Tezaur dat cu acte legare in custodie a fost jefuit de rusi!  

      Jigodie antinationala! Meriti sa ti se coasa cu sfoara groasa gura aia murdara pentru ce gunoaie scoti pe ea impotriva Romaniei ! Sa ti se usuce copiii si sa cada morti sub privirea ta goala( (da, asta e blestem real! )  

    Confiscandui'se cele 300 de miliarde, Rusia devine obligata sa castige acest conflict.

    1. Doar ca nu poate, deabia daca pot tine linia frontului, sunt tot in retragere din Martie!

      Razboaiele sunt imprevizibile.

    din moment ce i-au declarat tara terorista, care face crime de razboi si terorism asupra populatiei nu vad cum nu pot confisca acei bani. ca si la orice organizatie terorista, ii tai fondurile, legal dc pui mana pe ele.

    Postacii Rusiei se agita, le este teama ca nu-si mai primesc banii.

    :)) 

    1. La idiotii utili ca tine ai Vestului e si mai rau, caci o fac din pura convingere!

      de aia pierd rusii

      good point!

      nu-si mai primesc fraierii rublele si tremura 

    Faptul ca Bruxelles "lucreaza la un plan" inseamna ca ceea ce face sau vrea sa faca este ilegal pe baza legilor actuale. Prin urmare, ceea ce face Comisia este la un nivel superior, un ordin de marime mai mare decat ceea ce a facut Canada asupra camionagiilor. A inventat o lege, determinata a fi ilegala un an mai tarziu, ca sa poata confisca niste fonduri. Asta face si CE. Bruxelles, aceasta organizatie terorista a planetei.

     

    Ce inseamna pentru Rusia aceasta confiscare a activelor bancii centrale? Nimic deosebit. Banii au fost deja aproape recuperati din surplusul exportului de gaze si petrol.

    Insa, pentru recuperarea celor 300 de mld, Rusia va mai cuceri inca 30% din Ucraina. Sau o va lasa fata curent si gaze timp de un an de zile, pana cand va fi parasita si o va prelua in administrare. 

    1. "Ce inseamna pentru Rusia aceasta confiscare a activelor bancii centrale? Nimic deosebit. Banii au fost deja aproape recuperati din surplusul exportului de gaze si petrol."

      S-o crezi tu, uita-te pe cifre.  

      In plus, China (principala tinta de export energie pt Rusia, mai nou) are mari probleme cu covid care ii reintrerupe lanturile de productie/ transport ...deci cerere mai joasa de energie (petrol si gaze).  

      Rusofilia e asociata de obicei cu nivele mai joase de constiinta si morala , stiai asta? Zic astea avand in vedere cate magarii au facut rusii de-a lungul secolelor. Doar oamenii de nimic sunt rusofili.  

    Toate tarile din lume unde Rusia isi tine rezerve monetare trebuie sa subscrie la o actiune comuna sub egida ONU in urma careia SA LI SE CONFISTE REZERVELE VALUTARE EXTERNE ALE RUSIEI PENTRU RECONSTRUCTIA TARILOR ATACATE MILITAR DE RUSIA (Georgia 2008, Ucraina ) si din fondul acesta trebuie despagubita si Romania pentru Tezaurul Romaniei furat de bolsevici (evaluare aproximativa prezenta 18-21 miliarde euro).

    Rusia trebuie strivita cu sete cum sarpele iadului e strivit de Dumnezeu!  

    O lume fara Rusia e o lume mai curata si mai civilizata! Prea mult rau au facut golanii astia muscali !

    Sanitarizati Lumea de Rusia!  

    1. Exact acelasi lucru spuneau si nazistii despre evrei,

      totusi atentie la forta nucleara pe care detine Rusia 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb