BSTDB oferă o nouă finanţare de 40 milioane de euro către Garanti BBVA pentru consolidarea rezilienţei IMM-urilor şi redresarea post-pandemică

Comunicate de presă / 22 decembrie 2021

BSTDB oferă o nouă finanţare de 40 milioane de euro către Garanti BBVA pentru consolidarea rezilienţei IMM-urilor şi redresarea post-pandemică

Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) oferă o linie de credit pentru IMM-uri în valoare de 40 milioane de euro către Garanti BBVA România, pentru a consolida sprijinul acordat întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-uri) din ţară şi pentru a le ajuta să îşi susţină afacerile în condiţiile dificile cauzate de pandemia de coronavirus, conform unui comunicat remis redacţiei.

Împrumutul pe cinci ani acordat de BSTDB va finanţa programele de investiţii şi fondurile de capital de lucru ale companiilor din domeniul industrial, agricol şi din sectorul serviciilor, va promova exporturile şi va facilita creşterea sectorului privat şi crearea de noi locuri de muncă.

"Întreprinderile mici şi mijlocii sunt esenţiale pentru economia românească. Acordul semnat astăzi demonstrează angajamentul BSTDB în consolidarea economiei reale şi, în special, segmentul IMM-urilor, care a fost cel mai grav afectat de pandemie. Parteneriatul nostru cu Garanti BBVA Group va ajuta întreprinderile mici să îşi crească rezistenţa, să facă investiţiile necesare, să păstreze locurile de muncă şi să contribuie în continuare la economia ţării în această criză fără precedent", a declarat Dmitry Pankin, preşedintele BSTDB.

"Pandemia a provocat, încă de la început, schimbări importante în rândul IMM-urilor, iar ultimii doi ani nu au fost tocmai uşori pentru acestea. Garanti BBVA a înţeles de la început că IMM-urile sunt coloana vertebrală a economiei româneşti şi, de aceea, susţinerea lor a devenit o prioritate pentru noi, depunând toate eforturile pentru a veni în întâmpinarea nevoilor lor. Suntem foarte fericiţi să continuăm parteneriatul nostru de succes cu BSTDB, pentru că ştim că, împreună, putem ajuta mediul de afaceri şi economia locală, inclusiv în momentele dificile", a declarat Mustafa Tiftikcioğlu, CEO al Garanti BBVA România.

BSTDB colaborează cu Grupul Garanti BBVA în România din 2014. Acesta este cel de-al şaselea împrumut acordat grupului de către BSTDB, ceea ce ridică la 80 de milioane de euro valoarea totală a finanţării pentru IMM-uri şi pentru sprijin şi leasing în domeniul eficienţei energetice. La începutul acestui an, BSTDB a acordat un nou împrumut de 20 milioane de euro pentru Garanti BBVA Leasing şi credit denominat în 2 valute de 10 milioane de euro pentru Garanti BBVA Consumer Finance, ambele fiind filiale ale Grupului Garanti BBVA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb