BTA: Companiile americane sunt al patrulea mare investitor străin în Bulgaria

F.D.
Internaţional / 26 septembrie 2023

BTA: Companiile americane sunt al patrulea mare investitor străin în Bulgaria

Companiile americane sunt al patrulea mare investitor străin în Bulgaria, a declarat marţi preşedintele Camerei de Comerţ Americane în Bulgaria, Olivier Marquette, la un mic dejun de afaceri cu Guvernul de la Sofia, transmite BTA, conform Agerpres.

Premierul Nikolay Denkov, miniştrii şi membri ai AmCham Bulgaria au luat parte la evenimentul organizat de Camera de Comerţ Americană în Bulgaria pentru a sărbători 120 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între SUA şi Bulgaria.

Potrivit lui Olivier Marquette, investiţiile americane se ridică la 5,5 miliarde de leva, incluzând investiţii canadiene de 1,3 miliarde de leva. Companiile americane au înfiinţat 40.000 de locuri de muncă iar investitorii canadieni aproximativ 5.000 de locuri de muncă. Aceasta este o realizare bună dar mai există loc de îmbunătăţiri, cu condiţia să existe un mediu de afaceri favorabil, să fie relaxate cerinţele şi să fie extinsă digitalizarea.

Marquette a menţionat că există mai multe iniţiative strategice care ar putea îmbunătăţi condiţiile în Bulgaria ca destinaţie de investiţii. Pe primul loc este asistenţa medicală. Investitorii au nevoie de o forţă de muncă calificată, de care este responsabil sistemul de învăţâmânt, dar la fel de importantă este şi sănătatea acestor oameni, a spus preşedintele AmCham Bulgaria.

Tranziţia energetică este un alt subiect important, fiecare companie se asigură că poate realiza o tranziţie cu succes la decarbonizare, a spus Marquette. Mai mult, acesta şi-a exprimat convingerea că membri AmCham vor putea să participe în mod activ la reconstrucţia Ucrainei, prin oferirea de exemple cu tehnologie şi resurse, şi a adăugat că aceasta va fi una dintre priorităţile AmCham Bulgaria.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb