BTA: Preşedintele Radev a discutat cu Comisarul pentru Extindere Varhelyi perspectivele procesului de extindere a UE

R.S.
Internaţional / 8 aprilie

BTA: Preşedintele Radev a discutat cu Comisarul pentru Extindere Varhelyi perspectivele procesului de extindere a UE

Extinderea UE ar trebui să se bazeze pe principii clare, luând în considerare meritele proprii ale fiecărei ţări în procesul de integrare. Respectarea acestui principiu este o garanţie pentru menţinerea stabilităţii şi securităţii în Europa, a declarat luni preşedintele Rumen Radev, la Sofia, la o întâlnire cu Comisarul European pentru Extindere şi Politică de Vecinătate, Oliver Varhelyi, care se află într-o vizită de lucru în Bulgaria, a informat Secretariatul de Presă al lui Radev. Integrarea europeană a Balcanilor de Vest nu are alternativă şi progresul ţărilor din regiune nu ar trebui să iasă din atenţia instituţiilor europene, a spus Radev, conform BTA.

Şeful statului şi-a exprimat recunoştinţa pentru dialogul fructuos şi eforturile depuse de comisarul Varhelyi pentru dezvoltarea procesului de integrare europeană. Radev şi comisarul UE au discutat de asemenea despre perspectivele procesului de extindere, atât în Balcanii de Vest, cât şi în Ucraina, Moldova şi Georgia.

Constatând diferenţele în contextul geopolitic în care se află ţările candidate individuale însele, cei doi au subliniat că aderarea fiecărei ţări la UE se bazează pe meritele proprii, bazate pe îndeplinirea unor criterii şi condiţii clare şi lipsite de ambiguitate care sunt bine cunoscute tuturor ţărilor, relatează BTA.

Preşedintele Radev şi-a exprimat aşteptarea ca după încheierea campaniei electorale din Republica Macedonia de Nord şi organizarea alegerilor, situaţia politica de acolo va permite aplicarea deplină a deciziei europene din iulie 2022, care este un element integral al drumului Skopje către UE. "Declaraţiile unor personalităţi politice de top din Republica Macedonia de Nord, făcute în timpul campaniei cu un caracter provocator, nu contribuie la consolidarea dialogului dintre cele două ţări", a spus şeful statului bulgar, potrivit sursei citate.

Radev a adăugat că buna vecinătate este un aspect cheie în procesul de extindere şi a subliniat disponibilitatea Bulgariei, în pofida mesajelor negative de la Skopje de a reînnoi eforturile pentru o cooperare bilaterală constructivă. Preşedintele Radev şi comisarul Varhelyi au discutat, de asemenea, opţiuni pentru viitoarea reformă a UE, inclusiv modificări ale mecanismelor decizionale în Consiliul UE. Şeful statului bulgar a spus că Bulgaria sprijină ferm menţinerea principiului unanimităţii atunci când este vorba de extinderea UE, informează BTA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb