Ministrul propus pentru ministerul Muncii, Simona Bucura Oprescu, care a deţinut acelaşi portofoliu şi în guvernul trecut, a evitat să spună dacă pensiile vor creşte sau nu de la 1 ianuarie. "Cu privire la decizia politică pentru 2025, aici trebuie să ţinem cont şi de viziunea întregii coaliţii, dar şi de posibilităţile României pentru 2025", a afirmat Bucura Oprescu, răspunzând mai multor întrebări pe această temă, pe care le-a primit în timpul audierii sale pentru funcţia de ministru în viitorul Executiv.
"Cu privire la întrebarea pe care mi-aţi adresat-o mai mulţi dinte dvs, cu privire la aplicarea legii 360. Astăzi este o realitate, am spus deja, faptul că pensiile românilor au crescut. Cu privire la decizia politică pentru 2025, aici trebuie să ţinem cont şi de viziunea întregii coaliţii, dar şi de posibilităţile României pentru 2025. Sunt convinsă că foarte curând, pe baza datelor pe care ni le va pune la dispoziţie Ministerul Finanţelor, decizia va fi comunicată oficial de noul guvern al României", a declarat Simona Bucura-Oprescu.
Senatorul Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii, care a pus această întrebare, a replicat: "Sunt semnale că îngheţaţi creşterea pensiilor. Răspunsul dvs. pe care îl interpretez în sensul de a depinde de Ministerul Finanţelor şi de resursele de acolo îmi cam confirmă acest lucru".
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.12.2024, 17:43)
Îngheață pensiile și salariile tuta asta .. Votați PSD …. Ciolacu … Rușine ..
2. fără titlu
(mesaj trimis de pensionar în data de 23.12.2024, 18:02)
Daca le suspendati,adica acum nu le maiplatiti,ele au fost mul anuntate pana acum cca 2 saptamani in propaganda nerusinata pe care a facut-o domnul fost si viitor prim ministru, daca
nu apuca fonctia de presedinte , atunci , aceste sume devin DATORII CERTE SI EXIGIBILE ale
Statului catre fiecare PAGUBIT.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.12.2024, 18:03)
Mai incompetento. Legea 69 din 2010 a resposabilitatii fiscal-bugetare scrie la art 13 pt 2 scrie ca daca datoria publica totala este intre 50 si 55% din PIB trebuie sa inghetati salariile bugetarilor. Si trebuia sa o faceti din 2024.
Abia daca datoria este intre 55% si 60%, atunci se ingheata cheltuielile cu asistenta sociala.
Prin urmare, in ianuarie pensiile trebuie indexate potrivit legii. Iar salariile bugetarilor trebuie inghetate si fara bonusuri sau vouchere.