Bucureştiul găzduieşte prima conferinţă internaţională dedicată activelor digitale

S.B.
Miscellanea / 28 mai 2022

Bucureştiul găzduieşte prima conferinţă internaţională dedicată activelor digitale

Ediţia de primavară a conferinţei internationale Banking 4.0 - powered by IMPERIUM, ce se va desfăsura în zilele de 30 si 31 mai, va analiza în premieră pentru România, oportunităţile oferite de tehnologia blockchain în noua economie web 3.0, atât pentru bănci si alti jucători instituţionali, cât şi pentru cetăţean, totul din perspectiva serviciilor financiare şi de plăţi.

Banca Reglementelor Internaţionale, considerată banca băncilor centrale, Banca Lithuaniei - poate cea mai avansată în adopţia tehnologiei blockchain la nivel european, alături de Banca Natională a României, vor analiza stadiul adopţiei monedelor digitale de către băncile centrale (CBDC - central bank digital currency), procesul de reglementare a activelor digitale şi modul în care incluziunea financiară poate fi imbunătăţită folosind tehnologia blockchain.

În prezent, Banca Naţională a României derulează un program pilot, dezvoltat într-un mediu închis de testare, pentru a obţine o mai bună înţelegere a conceptelor referitoare la aspecte tehnice, de securitate şi juridice, precum şi a implicaţiilor de politică referitoare la potenţiala emitere a Leului digital. Mai multe detalii vor fi prezentate in premieră la Banking 4.0.

Pe durata a două zile, 30 si 31 mai, peste 40 de experţi din 10 ţări vor analiza teme de mare actualitate, de la adopţia CBDC-urilor, avantajele tokenizarii - NFT-urile (Non Fungible Tokens), ce se intâmplă cu piaţa criptomonedelor şi în ce mai investim cand "stablecoins" nu mai sunt stabile, securitatea în lumea cripto şi pană la adopţia criptomonedelor ca mijloc de plată.

Companii de talie mondială vin în premieră la Bucuresti. Astfel, Worldline este cel mai mare procesator de plăţi din Europa, dar şi compania care a lansat un stablecoin legat de preţul aurului - proiectul DaVinci Gold. Primul de acest gen, permite consumatorilor să cumpere, să salveze şi să vândă monede de aur fizice autentice sau lingouri de 24 de carate într-un mod simplu şi sigur.

Ripple este la randul său un pionier în folosirea technologiei blockchain pentru a face transferurile internaţionale de bani mai rapide şi mai ieftine.

În premieră, în cadrul Banking 4.0 se va desfăsura o competiţie de proiecte care au la bază tehnologia blockchain. Cele mai relevante proiecte au fost selectate şi un juriu international va determina care dintre ele este cel mai promiţător.

Un astfel de proiect este chiar IMPERIUM - un proiect originat în România, care ce işi propune să îi ofere ecosistemului cripto aceleaşi unelte esenţiale care au ajuns definitorii pentru bursele de valori tradiţionale.

Imperium - The Crypto Index le oferă investitorilor un instrument prin care să se expună financiar la cele mai valoroase proiecte cripto din lume, fără să trebuiască să depună vreun efort în această direcţie. Asta înseamnă că prin folosirea indicilor Imperium, oricare investitor are mereu certitudinea că banii lui sunt investiţi doar în cele mai puternice criptomonede de pe piaţă.

"Imperium foloseşte tehnologie de ultimă generaţie pentru a-şi menţine asset-urile direct proporţionale cu piaţa foarte volatilă a lumii cripto, iar fondurile investitorilor în deplină siguranţă. S-a întâmplat chiar recent să se prăbuşească o monedă, a cărei valoare s-a apropiat de zero în doar câteva ore. Imperium are un algoritm special care se declanşează în astfel de momente cruciale, şi care determină renunţarea la asset-urile care se prăbuşesc din punct de vedere al preţului." a declarat Liviu Manda, CEO-ul Imperium.

69% dintre consumatori şi-ar dori să poată transforma criptomonedele in cash la orice ATM.

Studiul "Adoptia Cripto in Balcani" va fi prezentat la Banking 4.0.

În medie 69% dintre consumatori, atat din România cat şi din ţările din regiune, şi-ar dori să poată transforma criptomonedele în cash la orice ATM, potrivit unei cercetări de piaţă realizate de iSenseSolutions la solicitarea NOCASH.

Studiul a fost realizat în randul consumatorilor din mediul urban, utilizatori de internet, cu vârste între 18 şi 65 de ani, din sase pieţe la nivel regional: Albania, Bulgaria, Croaţia, România, Serbia, Slovenia. Perioada de cercetare a fost între 6 şi 19 mai, care a coincis cu intervalul în care pretul bitcoin a pierdut 27% din valoare, de la 40.000 USD la sub 29.000 USD.

Studiul a relevat ca se manifestă o popularitate crescuta a criptomonedelor în randul consumatorilor, întregistrând o notorietate de 93% in Romania, la un nivel relativ asemănător cu ţările din regiune (Albania - 92%, Bulgaria - 95%, Croatia - 95%, Serbia - 93%, Slovenia - 95%).

Principala platformă de investiţii în criptomonede folosită de consumatorii români şi croaţi este Revolut (România - 44%, Croaţia - 42%), în timp ce celelalte ţări din regiune preferă să investească prin platforme specializate, precum Crypto.com (Albania - 42%; Bulgaria - 46%) şi Binance (Serbia- 38%, Slovenia - 32%).

Spre deosebire de celelalte ţări din regiune, în România, YouTube-ul este principalul canal de informare (49%) în ceea ce priveste criptomonedele, după care urmează bloguri/ forumuri (45%) şi reţelele sociale (37%). Pentru celelalte ţări din studiu, principala sursă de informare este reprezentată de bloguri/forumuri (Albania - 40%, Bulgaria - 55%, Slovenia - 42%, Serbia - 61% si Croaţia - 57%), urmată fiind de informarea pe reţelele sociale (Albania - 74%, Bulgaria - 55%, Slovenia - 66%, Serbia - 56% si Croaţia - 50%).

În ceea ce priveste intenţia de a investi în viitor in criptomonede, mai mult de jumătate dintre consumatorii slovaci care au auzit de criptomonede declară că sunt dispusi sa o facă (54%), urmaţi fiind de către cei din Serbia (48%), Croaţia (43%), Bulgaria (43%), Albania (41%); consumatorii români fiind cei mai puţin interesati de o viitoare investiţie (39%).

Interesant este că aproape jumătate dintre cei care au auzit de criptomonede, atât din Romania, cât şi din ţările din regiune, consideră că acestea ar trebui acceptate în circuitul bancar (Romania- 41%, Albania - 56%, Bulgaria - 44%, Croaţia - 32%, Serbia - 48%, Slovenia - 50%).

Ca urmare a volatilităţii extrem de crescute a pietei cripto din ultima perioadă, se manifestă o intenţie din partea consumatorilor de a apela la serviciile unui broker de criptomonede. Comparativ cu ţările din regiune (România - 26%, Bulgaria - 28%, Croatia - 30%, Serbia - 33%, Slovenia - 25%), consumatorii albanezi sunt cei mai dispuşi să apeleze la serviciile unui broker (39%).

Studiul a fost realizat pe un esantion de 2821 respondenti (România: N=1010, Albania: N=287, Bulgaria: N=424, Croaţia: N=406, Serbia: N=468, Slovenia: N=226) cu varste cuprinse între 18-65 ani, din mediul urban, în perioada 6 - 19 mai.

Datele studiului vor fi prezentate pe larg în cadrul conferinţei internationale Banking 4.0 - powered by IMPERIUM, dedicate tehnologiei blockchain şi rolului acesteia in viitorul digital al banilor/finantelor.

Principalul sponsor al evenimentului este chiar un proiect inovator din România, care construieşte un set de instrumente financiare esenţiale pentru ecosistemul criptomonedelor.

Este vorba despre Imperium - The Crypto Index - un proiect DeFi construit pe Ethereum care oferă publicului mondial acces la Fonduri de tip Index (Index Funds), care le permit investitorilor să fie expuşi financiar la media celor mai valoroase proiecte de pe piaţă.

Imperium face pentru ecosistemul cripto, ce face indicele S&P 500 pentru bursă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb