Bugetele MFP, Transporturilor şi Muncii, aprobate în comisiile parlamentare pentru buget-finanţe

E.D.
Macroeconomie / 18 decembrie 2014

Comisiile parlamentare reunite pentru buget-finanţe au aprobat, joi, bugetul pe 2015 al Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Transporturilor şi Ministerului Muncii.

Potrivit Agerpres, comisiile parlamentare reunite pentru buget-finanţe au aprobat bugetul pe 2015 al Ministerului Finanţelor Publice, cu unanimitate de voturi.

Parlamentarii din cele două comisii au votat de asemenea un amendament prin care bugetul cheltuielilor de personal al ministerului este diminuat cu suma de un milion lei ca urmare a transferării a 10 posturi de la MFP la Secretariatul General al Guvernului.

Comisiile parlamentare reunite pentru buget-finanţe au aprobat, joi, bugetul pe 2015 al Ministerului Transporturilor, cu 18 voturi pentru şi 8 abţineri.

Primul amendament admis de parlamentarii din cele două comisii a fost cel referitor la modificarea anexei A3/24 a Legii bugetului, respectiv trecerea bugetului CNADNR în bugetul Ministerului Transporturilor.

De asemenea, parlamentarii celor două comisii au aprobat amendamente privind alocarea de sume pentru centurile de ocolire ale oraşelor Slatina (19,5 milioane lei), Suceava (20 de milioane de lei) şi Rădăuţi (10 milioane de lei).

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a explicat parlamentarilor prezenţi că principala problemă în ceea ce priveşte construcţia de autostrăzi o reprezintă susţinerea de către clasa politică a unor proiecte pe o perioadă mai mare de timp, astfel încât schimbările de la nivel politic să nu afecteze proiectele.

Conform proiectului de buget, Ministerul Transporturilor va avea, în 2015, un buget în creştere cu 9,11% faţă de anul anterior, în cuantum de 8,661 miliarde lei, din care cheltuielile curente vor însuma 8,505 miliarde lei (+15,85%), iar subvenţiile sunt în cuantum de 1,695 miliarde lei (-16,69%).

Transferurile între unităţi ale administraţiei publice vor fi, anul viitor, de 886,73 milioane lei, în scădere cu 3,54% faţă de anul 2014, în timp ce la capitolul Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile /FEN/ postaderare suma alocată va fi de 5,25 miliarde lei, mai mult cu 60% în comparaţie cu execuţia bugetară din acest an.

De asemenea, pentru Bunuri şi servicii este prevăzută suma de 7,307 milioane lei, iar pentru cheltuielile de personal suma alocată va fi de 26,8 milioane lei, în scădere cu 5,77% comparativ cu alocarea din 2014.

Comisiile parlamentare reunite pentru buget-finanţe au aprobat, joi, bugetul pe 2015 al Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, cu 17 voturi pentru şi 9 abţineri.

Prezentă la şedinţa comisiilor, ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat că bugetul instituţiei pe care o conduce a fost constituit astfel încât să se poată asigura implementarea unor măsuri care să asigure o piaţă a muncii inclusivă.

'Obiectivele noastre vizează creşterea ratei de ocupare şi scăderea şomajului, punând accent pe creşterea gradului de ocupare în rândul tinerilor. Ca urmare, bugetul Ministerului Muncii a fost constituit astfel încât să se poată asigura implementarea unor măsuri care să asigure o piaţă a muncii inclusivă. Concret, dorim să asigurăm atât implementarea măsurilor reparatorii, cât şi realizarea unor acţiuni ce vizează progresul social', a spus Rovana Plumb.

Aceasta a precizat, totodată, că se va pune accent, în anul următor, pe implementarea schemei de garanţii pentru tineri.

'Vom pune accent, în anul următor, pe implementarea schemei de garanţii pentru tineri, iar, în paralel, ne vom axa pe stimularea ocupării forţei de muncă, alocând în acest scop o sumă de 220,3 milioane de lei, respectiv 13,8% din bugetul total al ministerului. De asemenea, pentru formarea profesională a şomerilor, vor fi alocate 40,4 milioane lei, în timp ce pentru combaterea marginalizării sociale suma de 29,6 milioane lei. Nu în ultimul rând, pentru stimularea angajatorilor în vederea încadrării în muncă a absolvenţilor, vor fi alocate 32,7 milioane lei', a afirmat ministrul Muncii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb