Bugetul alocat etapei a III-a a Programului "Rabla pentru electrocasnice" a fost epuizat în 90 de minute

G.U.
Miscellanea / 18 iunie 2021

Bugetul alocat etapei a III-a a Programului "Rabla pentru electrocasnice" a fost epuizat în 90 de minute

Bugetul alocat pentru etapa a treia a programului "Rabla pentru electrocasnice" din acest an a fost epuizat în primele 90 de minute de la deschiderea sesiunii de selecţie, informează Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), într-o postare pe Facebook, potrivit Agerpres.

"În primele 90 minute de la deschiderea etapei de selecţie a voucherelor pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare, bugetul de 15 de milioane lei a fost epuizat", precizează sursa citată.

Conform datelor centralizate de ministerul de resort, în această etapă au fost generate 50.480 de vouchere, dintre care: 14.519 pentru aparate de aer condiţionat (28,76%), 10.001 pentru uscătoare de rufe (19,81%) şi 25.960 pentru aspiratoare (51,43%).

Reprezentanţii instituţiei menţionează că voucherele generate în această etapă vor fi activate marţi, 22 iunie 2021, după parcurgerea etapelor interne de avizare, după ora 14:00.

Etapa a treia a programului "Rabla pentru Electrocasnice" 2021 a demarat vineri, la ora 10:00.

Valoarea voucherelor acordate în această sesiune este de 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++; 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++; 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Potrivit Administraţiei Fondului de Mediu (AFM), pentru aparatele de aer condiţionat se poate preda un electrocasnic din aceeaşi categorie, pentru aspiratoare un electrocasnic echivalent, iar pentru uscătoarele de rufe orice electrocasnic vechi inclus în program.

Programul "Rabla pentru electrocasnice" - sesiunea 2021 a debutat pe data de 14 mai, cu perioada de înscriere a persoanelor fizice, timp de o săptămână, informează Agerpres.

La sesiunea din acest an, modalitatea de accesare a programului a fost revizuită, astfel încât persoanele fizice să poată beneficia de oportunitatea de a se înscrie şi de a obţine unul sau mai multe vouchere.

Bugetul alocat ediţiei din acest an a programului "Rabla pentru electrocasnice" este de 75 milioane de lei, aproape dublu faţă de sesiunea din 2019, când a fost alocată suma de 40 de milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb