Bulgaria mizează pe "Harry Potter" ca să atragă turişti

V.B.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 12 martie 2004

Partea a treia a seriei de filme Harry Potter, în care un actor bulgar va da viaţă unui personaj cu aceeaşi naţionalitate, ar putea constitui o ocazie unică pentru turismul din Bulgaria, consideră preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Promovarea Turismului din această ţară, Ivailo Ghiurov, informează ediţia online a Novinite. "Milioane de copii şi părinţi din întreaga lume vor face cunoştinţă cu unul dintre cei mai de seamă conducători ai Bulgariei - Chan Krum - al cărui nume a fost preluat şi de personajul din Harry Potter, jucătorul de vîjhaţ (sportul pe care îl joacă vrăjitorii) Viktor Krum", a declarat Ghiurov.

Oficialul bulgar a mai spus că micii admiratori ai seriei îşi vor ruga părinţii să viziteze ţara lui Viktor Krum. În plus, actorul care îl va interpreta pe Viktor Krum ar putea deveni imaginea turismului din Bulgaria, în cadrul unei noi strategii de promovare a ţării ca destinaţie turistică, sub un concept total diferit de campaniile precedente, a mai spus Ghiurov. Agenţia aşteaptă însă ca distribuţia finală a filmului "Harry Potter - Pocalul de foc" să fie aprobată ca să poată să pună în aplicare ideea. "Faptul că un băiat bulgar va juca rolul din Harry Potter va permite lumii întregi să afle despre epoca de glorie a lui Chan Krum, cînd harta politică cunoştea numai două ţări - Bulgaria şi Imperiul Francilor", a adăugat Ghiurov.

Castingul pentru alegerea actorului bulgar care să interpreteze rolul personajului Viktor Krum a avut loc în februarie la Sofia. Filmările pentru partea a treia a seriei sînt aşteptate să înceapă în aprilie-mai, însă distribuţia finală nu a fost încă stabilită. România este, de asemenea, amintită în cărţile create de J.K. Rowling, fiind vizitată de o serie de vrăjitori care se ocupă cu îngrijirea unor specii rare de dragoni, însă autoarea nu a introdus nici un personaj de naţionalitate română.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb