Bursa de Valori Bucureşti intră în restructurare

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 iulie 2010

Bursa de Valori Bucureşti intră în restructurare

Toţi angajaţii din Grupul BVB vor fi evaluaţi la sânge

CA-ul Bursei vrea să taie cu 10% costurile cu personalul

BVB s-ar putea muta în alt sediu, împreună cu restul companiilor din Grup, ca să taie din cheltuieli

Actuala conducere a Bursei de Valori Bucureşti se pregăteşte de restructurări în cadrul Grupului BVB, după ce, anul trecut, şi fostul Consiliu de Adminis­traţie a încercat să mai reducă din cheltuieli.

Consiliul Bursei a adoptat, ieri, o hotărâre pentru restructurarea şi eficientizarea Grupului BVB, după ce, în weekend, administratorii Bursei şi membri din conducerile companiilor din Grup s-au întâlnit să se sfătuias­că, în secret, într-o staţiune montană, potrivit unor surse.

Deşi, în linii mari, restructurarea urmăreşte reducerea costurilor cu personalul şi cu chiriile, ea ar putea afecta şi strategiile de dezvoltare ale unor companii din Grup, precum Depozitarul Central, care a anunţase că va fi nevoit să facă investiţii serioa­se în anii următori.

"Va fi făcută o evaluare a întregului personal al Grupului BVB (circa 150 de salariaţi) de către o firmă independentă specializată în resurse umane, dar şi o evaluare a costurilor cu contractele de achiziţie de consumabile, servicii IT, etc. Vom introduce o procedură de tratare unitară la nivel de Grup a contractelor ce vor fi încheiate de acum încolo", a declarat pentru ziarul BURSA, Ciprian Zah, membru în CA-ul Bursei. Ciprian Zah a precizat că dorinţa Consiliului Bursei este ca, în urma restructurării, costurile cu personalul să fie reduse cu circa 10%, dar că nu exclude posibilitatea ca cifra să se modifice în funcţie de rezultatul evaluărilor.

"Pe baza raportului de evaluare vom decide structura şi numărul angajaţilor", ne-a spus şi Cosmin Gheorghiu, un alt membru din conducerea Bursei.

Mai mult decât atât, Bursa de Valori Bucureşti ar putea fi nevoită să se mute din sediul actual din faţa Bisericii Armeneşti şi să îşi găsească o locaţie nouă pe care să o împartă cu celelalte societăţi din Grup.

"În partea de analiză a costurilor existente în cadrul Grupului BVB intră şi componenta de logistică. Analizăm două variante: fie ca Depozitarul Central să se mute alături de Casa de Compensare, BVB şi Fondul de Compensare a Investitorilor, fie ca toate cele patru societăţi să se mute în alt sediu", ne-a mai spus Ciprian Zah.

Măsurile de reducere a costurilor vin într-o perioadă extrem de dificilă pentru Bursa de Valori Bucureşti, când lichiditatea tranzacţiilor reuşeşte cu greu să depăşească un milion de euro pe zi.

Reprezenţanii Bursei neagă însă că implementarea unor măsuri anticriză abia acum ar avea vreo legătură cu lichiditatea medie zilnică de la BVB din ultimele săptămâni şi susţin că a fost nevoie de o documentare asupra activităţii companiilor din Grupul BVB pentru ca actualul Consiliu să îşi facă o imagine mai clară.

"Măsurile vin de-abia acum pentru că am avut nevoie de o documentare asupra activităţii societăţilor din Grupul BVB ca să ştim cum stăm. Peste această perioadă de documentare s-au suprapus şi alte activităţi, precum autorizarea ATS-ului, listarea BVB şi aducerea produselor structurate la Bursă. Măsurile nu au legatură cu lichiditatea de acum de la BVB, principiile pentru o coordonarea activitaţilor la nivelul Grupului au fost adoptate în AGA din aprilie 2009", a adăugat Ciprin Zah.

Bursa de Valori Bucureşti are o capitalizare bursieră de 205,66 milioane de lei, potrivit preţului de 27,6 lei/acţiune înregistrat în şedinţa bursieră de ieri.

Anul trecut, BVB a avut un profit net de 8,32 milioane de lei, cu 21,6% mai mic faţă de 2008. În 2007, când Bursa era la maximele istorice, a raportat un profit net de 34,72 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Lamentabilul management al lui Farmache, acum poate va taia hartia igienica, sapunul etc, probabil in curind si bursa albaneza il va depasi. revin la intrebarea: e normal ca Steris Farmakis sa fie angajat in paralel la Alpha bank Romania, care are si divizie de asset managaement ce actioneaza pe BVB?

    1. unii se mai mira, dar la ce le foloseste?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb