Bursa din Moscova - închisă pentru a doua zi la rând

Bursa din Moscova - închisă pentru a doua zi la rând

A.I.
Piaţa de Capital #Adevărul - prima victimă / 1 martie 2022

Bursa din Moscova este închisă pentru a doua zi la rând, conform deciziei băncii centrale, în încercarea de a limita carnagiul din piaţă declanşat de sancţiunile dure aplicate Rusiei, în urma atacului asupra Ucrainei, conform Business Insider.

Strategii au avertizat că Rusia devine din ce în ce mai "neinvestibilă", în condiţiile în care o bună parte a activelor sale sunt blocate, iar instituţiile financiare şi companiile globale se străduiesc să taie legăturile cu ţara. Bursa din Moscova este închisă de la începutul acestei săptămâni, iar o decizie privind reluarea tranzacţionării va fi luată de banca centrală a Rusiei miercuri dimineaţă, potrivit sursei menţionate.

Este doar una dintre măsurile luate de bancă pentru a încerca limitarea daunelor provocate de noile sancţiuni luate împotriva Rusiei. Statele Unite şi aliaţii săi au agreat eliminarea unui grup de bănci cheie ruse din sistemul SWIFT, o reţea globală de mesagerie esenţială pentru plăţi internaţionale. De asemenea, s-au angajat să impună măsuri prin care să împiedice banca centrală a Rusiei să folosească din rezerve pentru a evita sancţiunile, mai scrie Business Insider.

Gustavo Medeiros, şef de cercetare la administratorul britanic de fonduri dedicat pieţelor emergente Ashmore a scris, într-o notă adresată clienţilor: "Acţiunile agresive ale Rusiei cresc puternic riscul ca această piaţă să devină neinvestibilă pentru investitorii din ţările occidentale, din cauza sancţiunilor aplicate sau din motive de guvernanţă/morale".

Luni, banca centrală a Rusiei a ridicat dobânda cheie de la 9,5% la 20%, în încercarea de a opri căderea dramatică a rublei, ce a atins minime record. De asemenea, a ordonat traderilor să nu vândă active ruseşti în numele străinilor.

Săptămâna trecută, bursa din Moscova a suferit o scădere devastatoare de până la 50% într-o singură zi. Dar, banca centrală nu poate face prea multe pentru a opri instituţiile şi companiile care rup legătura cu Rusia, ceea ce probabil va accentua stresul asupra sistemului economic al ţării, conform publicaţiei menţionate.

Giganţii energetici British Petroleum şi Shell au anunaţat că vor renunţa la deţinerile sale în companiile ruseşti, prima fiind gata să înregistreze o pierdere de 25 de miliarde de dolari prin vânzarea pachetului de aproape 20% din compania de explorare petrolieră Rosneft.

MSCI, principalul furnizor global de indici, a anunţat că are în vedere eliminarea activelor ruseşti din indicii săi de referinţă, ceea ce va reduce investiţiile străine în Rusia, mai scrie Business Insider.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Va fi inchisa bursa pina la shimbarea adunaturi care se crede a fi un guvern.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb