BURSELE DIN LUME Bursele internaţionale îşi continuă avansul

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 17 aprilie 2019

Bursele internaţionale îşi continuă avansul

Pieţele de acţiuni din Europa au urmat un curs pozitiv ieri, a cincea zi consecutivă de creşteri, impulsionate de titlurile bancare şi de cele din sectorul retail, în timp ce date economice pozitive din China par să semnaleze o stabilizare a creşterii în cea de-a doua economie din lume, potrivit Reuters.

Ieri, indicele pan-european Stoxx600, care include 600 de companii din 17 ţări europene, afişa, în jurul orei 17:30, o creştere de 0,25%, în timp ce indicele german DAX, care are în componenţa sa cele mai mari 30 de companii listate pe bursa de la Frankfurt, înregistra la ora menţionată o apreciere de 0,61%.

Un sondaj lunar realizat de ZEW publicat ieri, care radiografiază sentimentul investitorilor din economia germană, arată o îmbunătăţire în luna aprilie a mediului investiţional din cea mai importantă economie a Europei, în contextul în care perspectivele de creştere par să se fi îmbunătăţit pe fondul revenirii activităţii economice din China şi a extinderii termenului până la care Marea Britanie trebuie să părăsească Uniunea Europeană.

Titlurile Zalando creşteau cu peste 10% ieri după anunţul că cel mai mare retailer online din Europa se aşteaptă să raporteze un profit operaţional în primul trimestru al anului, în timp ce indicele sectorului bancar al Stoxx600 afişează cel mai bun randament sectorial în acestă lună după cel auto.

Goldman Sachs şi Citigroup, două dintre cele mai mari bănci de pe Wall Street au raportat luni venituri sub aşteptări, însă ambele instituţii de credit au depăşit aşteptările analiştilor privind profitul trimestrial, ceea ce a alimentat şi cotaţiile băncilor din Europa, potrivit lui Naeem Aslam, analist şef la TF Global Markets din Londra.

Acesta a precizat pentru Reuters: "Aşteptările sunt ridicate în sensul că ne aşteptăm să vedem rezultate bune din partea băncilor europene pentru prima dată după o perioadă lungă".

Cea mai mare bancă italiană, Unicredit, marca ieri o creştere de 3,5%, în contextul în care instituţia bancară şi două subsidiare ale sale au ajuns la un acord cu autorităţile federale din Statele Unite ca pentru plata unei amenzi de 1,3 miliarde de dolari acestea să închidă un număr de investigaţii cu privire la încălcarea sancţiunilor asupra Iranului şi altor ţări.

În Asia, indicele Chinez Shanghai Composite a înregistrat o creştere de 2,39%, cel mai bun parcurs din ultimele două săptămâni şi din regiune în şedinţa de ieri, pe fondul unui avans al preţurilor la imobile în cele mai mari 70 de oraşe chineze, care, potrivit Reuters, ar releva faptul că politicle de stimulare a economiei ale Beijingului dau roade.

Astăzi, China trebuie să publice informaţiile privind creşterea economică din primul trimestru al acestui an, iar potrivit unui sondaj realizat de Reuters, analiştii se aşteaptă ca economia chineză să fi consemnat în T1 din 2019 cel mai încet ritm de creştere din ultimii 27 de ani. TotuşI, măsurile de stimulare sunt aşteptate să conducă la o revenire a creşterii pe termen scurt.

În regiune, indicele japonez Nikkei 225 a înregistrat o apreciere uşoară, de 0,24%, în timp ce indicele Hang Seng al Bursei din Hong Kong a consemnat o creştere de 1,07%, iar indicele Kospi al bursei din Seul a încheiat ziua cu un avans de 0,26%.

Dincolo de Atlantic, în Statele Unite, indicii americani au deschis şedinţa de tranzacţionare în apreciere după ce asiguratorul UnitedHealth şi Johnson & Johnson au publicat rezultate financiare pozitive pentru primul trimestru din acest an.

Indicele S&P 500 afişa o creştere uşoară de 0,09%, la ora 17:30, în contextul în care referinţa pieţei americane se găseşte la mai puţin de un procent distanţă de un nou maximum istoric.

Indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) înregistra de asemenea o apreciere de 0,23%, iar indicele Nasdaq Composite, care include cele mai lichide acţiuni din industria tehnologiei americane se aprecia cu 0,32%.

BlackRock, cel mai mare administrator de active din lume cu peste 6 miliarde de dolari în administrare creştea cu 1,6% ieri după publicarea unui profit peste aşteptări în primul trimestru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb