BURSELE DIN LUME Pieţele europene, pe curs pozitiv la început de săptămână

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 19 februarie 2019

Pieţele europene, pe curs pozitiv la început de săptămână

Bursele din Europa au urmat un curs pozitiv ieri, în majoritate, investitorii continuând să monitorizeze negocierile comerciale dintre SUA şi China.

Titlurile "Coca-Cola Hellenic" AG, îmbuteliator de Coca-Cola, au crescut cu 0,3%, la 2.570,50 pence. "Coca-Cola HBC" a anunţat că va achiziţiona producătorul sârb de dulciuri "Bambi", pentru 260 de milioane de euro (294 de milioane de dolari), de la fondul privat de investiţii "Mid Europa Partners".

Acţiunile constructorului european de avioane "Airbus" SAS au câştigat 0,2%, ajungând la 111,20 euro. Compania a avertizat că în lipsa unui acord referitor la Brexit între Marea Britanie şi Uniunea Europeană, compania va fi nevoită "să ia decizii dificile" referitoare la investiţii, adăugând că a cheltuit deja zeci de milioane de euro pentru pregătiri.

Titlurile producătorului francez de componente auto "Faurecia" SA au urcat cu 1,5%, la 40 de euro, după ce aceasta a raportat creşterea profitului său net în 2018.

Acţiunile companiei auto germane "Bayerische Motoren Werke" AG (BMW) s-au depreciat cu 0,3%, la 70,54 euro, iar cela ale "Daimler" AG - cu 0,7%, la 50,25 euro.

Comisia Europeană a promis, ieri, un răspuns "rapid şi adecvat" dacă Washingtonul îşi va pune în practică ameninţările de a introduce taxele vamale suplimentare pentru automobilele europene importate în SUA. Duminică seara, ministrul american al Comerţului a anunţat în mod oficial că a remis Casei Albe un raport cu privire la industria auto, care ar putea conduce la introducerea unor taxele vamale suplimentare pentru automobilele importate, ceea ce ar intensifica disputele comerciale cu Europa.

Titlurile băncii britanice "Barclays" Plc au coborât cu 0,5%, la 158,68 pence. Fondul american de investiţii "Tiger Global Management" şi-a vândut întreaga deţinere de la "Barclays", conform Financial Times.

Acţiunile "Deutsche Bank" AG, cel mai mare grup bancar german, s-au apreciat cu 0,5%, la 7,77 euro, iar cele ale rivalului mai mic "Commerzbank" AG - cu 1,4%, la 6,76 euro. Economia germană va continua să înregistreze o creştere modestă în prima jumătate a anului, însă indicatorii sugerează că această încetinire ar putea fi una temporară, astfel că o relansare în cel de-al doilea semestru este posibilă, a apreciat ieri Banca Centrală a Germaniei (Bundesbank) în buletinul său lunar.

La ora 16.31 (ora României), indicele FTSE 100 al pieţei din Londra a scăzut cu 0,009%, la 7.236,05 puncte, DAX al Bursei din Frankfurt - cu 0,06%, la 11.292,59, CAC 40 al celei din Paris a crescut cu 0,3%, la 5.166,79.

Bursele din SUA au fost închise ieri, americanii sărbătorind Washington's Birthday.

Asia, în urcare

În Asia, acţiunile au crescut ieri, investitorii sperând că SUA şi China vor face progrese în această săptămână, în negocierile lor comerciale, respectiv că băncile centrale majore vor lansa noi stimulente.

Titlurile companiei petroliere "PetroChina" Co. au urcat cu 4,6% pe piaţa din Hong Kong, la 5,21 dolari HK, pe fondul avansului cotaţiilor ţiţeiului. În acelaşi sector, acţiunile companiei australiene "Santos" Ltd. s-au apreciat cu 1,2%, la 6,79 dolari australieni, iar cele ale "Woodside Petroleum" Ltd. - cu 2,2%, la 36,89 dolari australieni.

Titlurile grupului nipon "SoftBank" Corp. au câştigat 0,4%, atingând 10.375 yeni. Compania de telecomunicaţii a furnizat aproape jumătate din sumă pentru noul fond de 400 de milioane de dolari înfiinţat de "Mubadala Ventures", fondul cu capital de risc al companiei de stat "Mubadala Investment" din Abu Dhabi, care se va concentra pe sectorul tehnologic.

Acţiunile producătorului sud-coreean de electronice "Samsung Electronics" Co au înregistrat un plus de 0,3%, la 46.200 woni. Gigantul a anunţat Tab S5e, o tabletă cu Android plasată ca dotări şi preţ ca un concurent pentru modelul de mijloc din gama iPad. Tab S5e are un ecran Super AMOLED de 10 inch cu 2.560 x 1.600 pixeli rezoluţie. Indicele Nikkei 225 al pieţei din Tokyo a crescut cu 1,8%, la 21.281,85 puncte, S&P/ASX 200 al Bursei din Sydney -cu 0,4%, la 6.089,80, Kospi al celei din Seul - cu 0,7%, la 2.210,89.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb