BURSELE LUMII Motive de declin pe pieţele europene

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 aprilie 2020

Motive de declin pe pieţele europene

Bursele din Europa au scăzut vineri, după apariţia unor informaţii care pun la îndoială un viitor tratament eficient pentru bolnavii de coronavirus.

Euronext Paris

- Titlurile operatorului de transport aerian franco-olandez Air France-KLM s-au depreciat cu 2%, la 4,46 euro, cele ale companiei auto Renault SA - cu 3%, la 16 euro. Ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, a anunţat că Air France va primi împrumuturi garantate de stat în valoare de şapte miliarde de euro ca să evite o criză de numerar în contextul crizei provocate de pandemia de coronavirus. În plus, oficialul de la Paris a spus că statul pregăteşte împrumuturi de aproximativ cinci miliarde de euro pentru Renault.

- Acţiunile producătorului de băuturi alcoolice Pernod Ricard SA au înregistrat un minus de 2%, la 135 de euro. Închiderea barurilor şi restaurantelor în vederea împiedicării răspândirii pandemiei de coronavirus a redus vânzările de vin pe plan global, iar veniturile producătorilor de vin din Europa ar putea scădea la jumătate, conform avertismentului lansat joi de Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului (OIV).

- Titlurile BNP Paribas SA, cea mai mare bancă din Franţa, au coborât cu 3,1%, la 26,30 euro, cele ale Credit Agricole SA - cu 3,2%, la 6,54 euro. Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's a avertizat vineri că situaţia financiară a băncilor franceze ar putea să se degradeze până la finele acestui an şi în 2021, din cauza crizei economice provocate de pandemia de coronavirus.

Agenţia a revizuit, de la "stabilă" la "negativă", perspectiva pentru ratingurile băncilor BNP Paribas, Credit Agricole, BPCE, Natixis şi Credit Mutuel.

- Indicele CAC 40 a scăzut cu 1,3%, la 4.393,32.

Borsa Italiana

- Acţiunile operatorului de telefonie Telecom Italia SpA au coborât cu 2,7%, la 0,34 euro. Telecom Italia şi Vodafone Group Plc din Marea Britanie au anunţat, joi, că au finalizat vânzarea unei participaţii combinate de 8,6% din INWIT, divizia lor italiană de turnuri de telefonie.

- Indicele FTSE MIB a consemnat un declin de 0,9%, la 16.858,89 puncte.

SIX Swiss Exchange

- Acţiunile gigantului alimentar Nestle SA au urcat cu 1,8%, la 106,56 franci. Compania elveţiană a raportat cele mai bune vânzări trimestriale din ultimii aproape cinci ani, după ce consumatorii şi-au făcut stocuri masive de produse, pe fondul restricţiilor impuse de carantină.

- Indicele SMI a crescut cu 0,002%, la 9.625,65 puncte.

New York Stock Exchange

Bursele de pe Wall Street s-au înscris pe un curs pozitiv vineri, pe fondul avansului cotaţiilor petroliere.

- Acţiunile gigantului petrolier ExxonMobil Corp. s-au apreciat cu 0,6%, la 43,73 dolari, cele ale rivalului Chevron Corp. - cu 0,2%, la 87,01 dolari.

- Indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 1,1%, la 23.775,27 puncte, S&P 500 - cu 1,4%, la 2.836,74.

Nasdaq

- Acţiunile producătorului de maşini electrice Tesla Inc. s-au apreciat cu 2,8%, la 725,15 dolari, cele ale gigantului de e-commerce Amazon.com Inc. - cu 0,5%, la 2.410,22 dolari. Averea combinată a miliardarilor americani, inclusiv fondatorul Amazon, Jeff Bezos, şi directorul general al Tesla, Elon Musk, a crescut cu aproape 10% în timpul pandemiei de coronavirus, conform Institutului pentru Studii Politice.

- Indicele Nasdaq Composite a câştigat 1,7%, atingâd 8.634,52 puncte.

Tokyo Stock Exchange

Bursele din Asia au scăzut vineri, după ce analiştii au avertizat că redresarea economiei va necesita mult timp după reluarea activităţilor oprite de pandemia de coronavirus.

- Acţiunile producătorului auto japonez Toyota Motor Corp. s-au depreciat cu 0,4%, la 6.543 yeni, cele ale rivalului Honda Motor Co. au urcat cu 0,5%, la 2.446 yeni. Toyota a anunţat joi că fabricile sale din SUA şi Canada îşi vor relua treptat producţia începând din data de 4 mai, în timp ce Honda a informat că fabricile sale vor rămâne închise cel puţin până pe 8 mai.

- Indicele Nikkei 225 a pierdut 0,9%, ajungând la 19.262 puncte.

Shanghai Stock Exchange

- Acţiunile producătorului chinez de petrol PetroChina Co. au coborât cu 1,5%, la 4,48 yuani, cele ale China Petroleum & Chemical Corp. - cu 1,3%, la 4,49 yuani.

- Indicele SSE Composite a scăzut cu 1,1%, la 2.808,53 puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb