BURSELE LUMII Temerile legate de coronavirus nu părăsesc pieţele acţiunilor

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 3 februarie 2020

Temerile legate de coronavirus nu părăsesc pieţele acţiunilor

Bursele europene s-au înscris pe un curs negativ vineri, după confirmarea unor cazuri de coronavirus în Marea Britanie. În plus, regiunea a fost influenţată de ieşirea oficială a Regatului Unit din UE.

London Stock Exchange

- În contextul dat, acţiunile Royal Bank of Scotland Group Plc (RBS) s-au depreciat cu 1,5%, la 218,29 pence, cele ale Barclays Plc - cu 2%, la 168 pence.

- Titurile producătorului britanic de maşini sport de lux Aston Martin Plc au înregistrat un plus de 23,9%, la 498,80 pence. Miliardarul canadian Lawrence Stroll va cumpăra o participaţie de 16,7% din Aston Martin, plătind în schimb aproape 200 de milioane de lire sterline (263 milioane de dolari), în condiţiile în care compania are nevoie de fonduri, ca urmare a scăderii vânzărilor sale.

- Indicele bursier FTSE 100 a coborât cu 1,3%, la 7.286,01 puncte.

Deutsche Börse

- Acţiunile companiei auto germane BMW AG au pierdut 1,9%, atingând 64,43 euro. BMW a anunţat, joi, că închide trei dintre fabricile sale din oraşul chinez Shenyang (unde are aproximativ 18.000 de angajaţi şi produce o jumătate de milion de vehicule pe an), din cauza epidemiei de coronavirus din statul asiatic.

- Titlurile Deutsche Bank AG, cel mai mare grup bancar german, s-au depreciat cu 1,1%, la 8,21 euro. Băncile germane îşi umplu seifurile cu numerar pentru a contracara costurile dobânzilor negative, iar unele dintre ele nu mai au spaţii unde să depoziteze banii, conform Bloomberg.

- Indicele DAX a înregistrat un minus de 1,3%, afişând un nivel de 12.981,97 puncte.

SIX Swiss Exchange

- Acţiunile gigantului bancar elveţian UBS Group AG au scăzut cu 0,5%, la 12 franci. Procurorii italieni au investigat UBS Europe pentru posibilă spălare de bani şi obstrucţionarea activităţii autorităţilor de reglementare ca parte a unei anchete de fraudă privind administratorul de active Sofia Sgr, conform unor surse apropiate situaţiei, citate de www.nytimes.com.

- Indicele SMI a coborât cu 1,1%, la 10.627,88 puncte.

Euronext Paris

- Acţiunile grupului auto francez Peugeot SA au înregistrat un minus de 2,7%, la 18,61 euro. Grupul PSA Peugeot Citroen a anunţat, vineri, că cele trei fabrici ale sale din Wuhan, China, vor rămâne închise până în 14 februarie, pe fondul epidemiei de coronavirus şi al extinderii vacanţei cu prilejul Anului Nou chinezesc, transmite Reuters.

- Indicele CAC 40 s-a depreciat cu 1,1%, la 5.806,34 puncte.

Nasdaq

Bursele din SUA au scăzut, vineri, pe fondul amplificării temerilor legate de răspândirea coronavirusului.

-Titlurile gigantului tehnologic Apple Inc. au pierdut 4,4%, afişând un preţ de 309,51 dolari. În ciuda unui ultim trimestru cu rezultate record, Apple nu a reuşit să ţină piept anul trecut producătorului chinez Huawei, care a trebuit să se adapteze şi limitărilor americane. Deşi nu au exact aceleaşi cifre, studiile de piaţă a trei companii diferite de cercetare, Strategy Analytics, Counterpoint Research şi Canalys, arată că Huawei a vândut mai multe smartphone-uri decât Apple, anul trecut.

- Indicele Nasdaq Composite a coborât cu 1,6%, la 9.150,94 puncte.

Tokyo Stock Exchange

Bursele din Asia au urmat un curs mixt vineri, pieţele din regiune fiind sub influenţa temerilor legate de epidemia de coronavirus din China.

- Acţiunile conglomeratului tehnologic japonez Hitachi Ltd. au avut un preţ neschimbat, de 4.230 yeni. Compania a informat că va plăti 531,1 miliarde de yeni (4,84 miliarde de dolari), ca să preia controlul diviziei Hitachi High-Technologies Corp.

- Titlurile lanţului nipon de farmacii MatsumotoKiyoshi Holdings Co. s-au apreciat cu 1,4%, la 4.405 yeni. Societatea va cumpăra 20% din rivala Cocokara Fine Inc., plătind 350 de milioane de dolari.

- Acţiunile Daiwa Securities Group Inc. au câştigat 0,8%, atingând 559 yeni. Compania a informat, joi, că va investi 14 miliarde de yeni (128 de milioane de dolari) în firma de marketing Katana.

- Indicele Nikkei 225 a crescut cu 1%, la 23.205,18 puncte.

Seoul Stock Exchange

- Titlurile LG Electronics Inc. au coborât cu 1,9%, la 65.900 woni, după ce producătorul sud-coreean de electronice de consum a raportat pierderi peste aşteptări pentru ultimul trimestru din 2019.

- Indicele Kospi a scăzut cu 1,4%, la 2.119,01 puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb