Business Insider: Statele Unite trimit mai puţin gaz în Europa, complicând planurile renunţării la gazul rusesc

A.I.
Ziarul BURSA #Internaţional / 2 august

Business Insider: Statele Unite trimit mai puţin gaz în Europa, complicând planurile renunţării la gazul rusesc

English Version

Importurile de gaz rusesc ale Europei s-au diminuat de la peste 40% înainte de războiul din Ucraina la circa 15%, potrivit publicaţiei americane

Exporturile de gaz ale Statelor Unite către Europa au scăzut, deoarece transportatorii acordă prioritate preţurilor mai mari în Asia, scrie Business Insider

Europa s-a angajat să renunţe la gazele naturale ruseşti în urma invaziei Ucrainei de către Moscova, dar încă cumpără gaze din Rusia, scrie Business Insider.

Importurile lunare ale Europei de gaz natural lichefiat (GNL) rusesc - gaz natural care a fost răcit în formă lichidă pentru a putea fi transportat cu nave - s-au menţinut relativ constante, între 0,85 milioane de tone şi 1,6 milioane de tone metrice, de la invazia Ucrainei, conform datelor Bloomberg.

Ce-i drept, importurile de gaze naturale ruseşti în Europa au scăzut puternic de la declanşarea războiului din Ucraina, dar faptul că încă se achiziţionează combustibil din Rusia ilustrează dificultăţile renunţării complete la gazul rusesc, mai notează Business Insider.

Înainte de invazie, Europa importa peste 40% din gazele sale naturale din Rusia - cel mai mare furnizor şi un producător important de energie - în principal prin conducte. La finele anului trecut, aproximativ 15% din importul de gaze al Europei provenea din Rusia, circa 9% fiind gaz transportat prin conducte şi 6% gaz natural lichefiat, scrie publicaţia menţionată.

"Acest lucru înseamnă că sunt câteva state membre care nu au putut sau nu au ales să-şi reducă dependenţa de Rusia şi rămân extrem de vulnerabile faţă de folosirea energiei de către Rusia ca armă de război", au scris analiştii Brookings într-un raport din iunie.

Statele Unite au intensificat exportul de gaz natural lichefiat către Europa de ceva vreme, dar livrările au scăzut în acest an

Continuarea importurilor de gaz rusesc din Europa se datorează, în parte, unor modificări în cererea pentru combustibil, ceea ce a făcut ca multe exporturi din Statele Unite - cel mai mare exportator de GNL din lume anul trecut - să fie direcţionate către alte locuri în acest an.

Începând cu august 2021, SUA ajunseseră pentru prima dată să furnizeze mai mult gaz Europei decât Rusia, dar în timp diferenţa dintre transporturile de GNL dintre cele două în ţările europene s-a redus. În luna iulie a acestui an, Europa a importat 1,5 milioane de tone metrice de GNL din Statele Unite, doar cu puţin mai mult decât cele 1,3 milioane de tone importate de regiune din Rusia. În ianuarie, Europa importase 5,2 milioane de tone de GNL din SUA şi doar 1,5 milioane de tone din Rusia, potrivit datelor Bloomberg.

Acest lucru se datorează, în mare parte, transportatorilor americani de GNL care îşi trimit mărfurile în regiuni unde se plăteşte mai mult, respectiv în Asia unde preţurile au fost peste cele din Europa, care se confruntă cu o vreme caniculară, scrie Business Insider.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7860
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3158
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0002
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.6698

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb