Buzău: Angajaţii din Spitale vor stimulente COVID-19 şi pe perioada stării de alertă

ANA FELEA
Miscellanea / 11 iunie 2020

Buzău: Angajaţii din Spitale vor stimulente COVID-19 şi pe perioada stării de alertă

Stimulentele acordate pentru îngrijirea şi tratarea pacienţilor COVID-19 doar pe perioada stării de urgenţă a provocat nemulţumirea angajaţilor din spitale. La Buzău, de exemplu, personalul medical spune că aici numărul infecţiilor cu coronavirus a crescut în perioada stării de alertă şi că , din contră, s-a muncit mai mult, dat fiind faptul că primul focar COVID-19 a fost înregistrat la începutul lunii mai , iar numărul îmbolnăvirilor a explodat ajungând de la 21 de cazuri pe 3 mai la 233 în prezent.

" Nu este corect ca cei care au lucrat până pe 15 să primească banii, iar cei care au lucrat după această dată să nu primească. Mi se pare absurd, chiar dacă a fost stare de alertă, oamenii au muncit la fel. Situaţia este frustantă. Şi acelaşi lucru este şi în cazul spitalului Covid din Rm-Sărat nu doar în spitalul Judeţean. Oamenii sunt nemulţumiţi şi deja au început să apară discuţii între colegi. E un moment neprielnic totuşi pentru cei care au lucrat. Şi vom lucra în continuare cu pacienţi COVID-19. Când toate judeţele au intrat în linişte pentru că numărul îmbolnăvirilor a scăzut, Buzăul a început să crească", a spus Mihai Ştefan, liderul sindicatului SANITAS.

Sindicaliştii de la SANITAS vor discuta astăzi această problemă şi spun că vor decide şi dacă se va ajunge la proteste aşa cum ieri au protestat şi colegii de la Ambulanţă.

"Chiar astăzi avem şedinţă de consiliu la Bucureşti şi vreau să vedem ce spun şi colegii din ţară. Sindicatul va cere să fie acordate aceste stimulente şi în starea de alertă. Pentru Buzău nu s-au schimbat în bine lucrurile în starea de alertă. Acum expunerea este şi mai mare. Nu vedeţi că nu dispare virusul chiar dacă s-a spus că la temperaturi crescute va fi o acalmie. Sunt convins că vor fi colegi care nu vor mai dori să trateze pacienţi COVID-19. Nu vor să mai stea să îmbrăcaţi şase ore în acele combinezoane foarte greu de suportat pe nimic. Nu avem voie la aer condiţionat, la nimic.Nu ştiu cui îi va mai conveni. Totuşi suntem obligaţi să ne facem treaba în continuare. Nu se poate crea o discrimare între colegi", a mai spus liderul de sindicat care lucrează în Spitalul Judeţean Buzău

363 de angajaţi din Spitale, trecuţi la plată în mai

Prin intermediul Casei Judeţene de Asigurări sunt programate plăţi, pentru perioada 1-14 mai, pentru un număr total de 363 de angajaţi din Spitalul Judeţean Buzău şi Spitalul Suport Covid-19 din Rm-Sărat.

"În Spitalul Judeţean Buzău se vor acorda prin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate 112 stimulente, dintre aceştia doar 15 sunt medici, restul fiind infiermiere, îngrijitoare, asistente, personal de la laboratorul de radiologie. În ceea ce priveşte Spitalul COVID-19 avem 206 cereri, adică pentru tot personalul care a lucrat în tură în perioada 1-14 mai şi care a intrat în contact cu pacienţii COVID-19. De asemenea, mai avem un rest de plată din luna aprilie pentru 8 angajaţi ai secţiei de Boli Infecţioase din Buzău", a spus Paula Grigore, reprezentant CJAS Buzău.

Tot pentru luna mai vor primi bani şi 37 angajaţi de la Unitatea de Primiri Urgenţe şi 8 rezidenţi, care îşi vor primi banii prin Direcţiile de Sănătate Publică. Tot în mai vor primi stimulente şi circa 70 de angajaţi de la Serviciul de Ambulanţă Buzău, numărul fiind însă neagreat de personalul medical care ieri a protestat timp de două ore cerând acordarea ajutoarelor pentru un număr mai mare de angajaţi.

Numărul beneficiarilor este mult mai mare faţă de cel înregistrat în luna aprilie, când la Buzău au fost acordate doar 142 de stimulente.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Rusinică.....

    Aveti salarii de salarii !

    2 salarii practic : unul de la stat , altul de la pacienti ! 

    Rusinică.....

    Aveti salarii de salarii !

    2 salarii practic : unul de la stat , altul de la pacienti ! 

    Rusinică.....

    Aveti salarii de salarii !

    2 salarii practic : unul de la stat , altul de la pacienti ! 

    Rusinică.....

    Aveti salarii de salarii !

    2 salarii practic : unul de la stat , altul de la pacienti ! 

    Mai economic la covidmeni...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb