Buzău: Percheziţii la persoane cercetate pentru spălare de bani. Un fost primar, vizat

ANA FELEA
Miscellanea / 17 iunie 2021



Buzău: Percheziţii la persoane cercetate pentru spălare de bani. Un fost primar, vizat

Percheziţii de amploare au avut loc ieri la Buzău. Nu mai puţin de 18 adrese din zona de munte a judeţului sunt vizate într-un dosar în care apare implicat un fost primar. Potrivit anchetatorilor este vorba despre infracţiuni c ear fi fost comise în perioada 2011-2015, fiind vorba despre o grupare care se ocupa de spălare de bani.

Descinderile de ieri dimineaţă au fost efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău. 18 adrese din judeţul Buzău, respective din Nehoiu, Siriu, Chiojdu, Gura Teghii, sunt vizate de percheziţii.

IPJ Buzău a informat: " În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, efectuează 18 percheziţii domiciliare la mai multe locaţii din judeţul Buzău, la persoane bănuite de spălarea banilor".

Potrivit aceluiaşi document, ar fi vizaţi administratori şi angajaţi ai unor societăţi comerciale care ar fi încheiat contracte cu o primărie din Buzău.

Comunicatul IPJ Buzău transmite: "Din cercetări a reieşit că, în perioada 2011 - 2015, 19 bănuiţi, administratori şi angajaţi ai unor societăţi comerciale cu diverse obiecte de activitate, ca urmare a încheierii de contracte cu o primărie din judeţul Buzău, contracte de prestări servicii/achiziţii bunuri, nereale, ar fi efectuat mai multe operaţiuni de retragere numerar, prin intermediul aparatelor de tip ATM şi de la ghişeele unor unităţi bancare, precum şi operaţiuni de plată între societăţile menţionate şi astfel, ar fi creat un circuit fictiv al banilor instituţiei".

Ulterior, sumele de bani încasate nelegal ar fi fost direcţionate către societăţi administrate de persoane cunoscute de primarul în funcţie la acea dată dintr-o localitate din judeţul Buzău.

Prejudiciul este unul enorm. Mai exact, potrivit anchetatorilor ar fi vorba despre peste 2.500.000 de lei.

Sansanews.ro relatează că vizat în dosar este fostul primar din Nehoiu, Florentin Lungu.

Presa locală din Buzău notează: "Florentin Lungu, fost primar al oraşului Nehoiu, este personajul în jurul căruia este centrată ancheta poliţiştilor în cadrul căreia, marţi, au loc ample percheziţii în judeţul Buzău. Şi, nu sunt primele infracţiuni comise de acest fost primar. În anul 2020, Lungu a fost condamnat, într-un alt dosar, la 5 ani şi 2 luni de închisoare, în cazul alunecării de teren de la Lunca Mare, consecinţă a unor acte, considerate ilegale, ale fostului primar de la Nehoiu".

Conform anchetatorilor, infracţiunile din dosarul în baza căruia, miercuri, au loc ample percheziţii, ar fi fost comise în perioada 2011-2015, pe vremea când Florentin Lungu era primar al oraşului Nehoiu.

"Profitând de funcţia pe care o avea, acesta contracta în mod abuziv anumite societăţi pentru a presta diverse servicii, contractele fiind încheiate cu Primăria Nehoiu. În fapt, societăţile contractate nu prestau deloc serviciile respective ori făceau câteva lucrări de mântuială, dar încasau valoarea totală a contractelor. Ulterior, indivizii retrăgeau aceste sume şi apoi le virau către societăţi administrate de rude ori cunoscuţi de-ai lui Lungu", a scris sansanews.ro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Deci 2011-2015 suntem in 2021 oare ce au facut pana acum ,sau este tot un dosar la misto

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb