Buzău: Spitale pline, bolnavi trimişi acasă

ANA FELEA
Miscellanea / 29 iulie 2020

Buzău: Spitale pline, bolnavi trimişi acasă

Fiecare zi aduce un nou val de confirmări de noi cazuri de infectare cu Covid-19 astfel că Buzăul a ajuns la 1222 de îmbolnăviri. Marţi, 28 iulie, a fost înregistrat un nou record de confirmări în doar 24 de ore. Este vorba despre 41 de persoane diagnosticate într-o zi, numărul fiind dublu aproape faţă de confirmarile de zilele trecute.

Explozia de cazuri a dus la ocuparea locurilor din spitalele destinate bolnavilor COVID-19 astfel că s -a ajuns în situaţia în care pacienţii care, potrivit legii, ar fi trebuit să stea obligatoriu cel puţin 48 de ore internaţi, sunt trimişi acasă.

"Întrucât la acest moment, în judeţul Buzău, toate paturile destinate internării acestei categorii de pacienţi sunt ocupate, un număr de 54 de pacienţi confirmaţi pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie uşoară, se află în izolare la domiciliu", transmite conducerea DSP Buzău.

Reprezentanţii DSP Buzău spun că vor trebui găsite soluţii ca şi aceşti bolnavi să fie evaluaţi de un medic.

Autorităţile din Buzău au trimis la Bucureşti o solicitare prin care să fie aprobat ca spitalul CFR din municipiu să devină unitate suport pentru tratarea bolnavilor COVID-19, dat fiind că în spitalul judeţean şi în cel din Râmnicu Sărat, paturile sunt ocupate, însă până acum nu a venit nici un răspuns.

"Suntem depăşiţi de capacitatea de spitalizare, avem 63 de persoane care aşteaptă în domiciliu şi care sunt testate pozitiv. Pentru o parte din ele trebuie să facem evaluare în spital şi să decidem ce e de făcut în continuare. Sper ca până la finele săptămânii să ajungem la un capăt de drum, la o decizie cu privire la Spitalul CFR", a declarat luni, la Focus TV, medicul epidemiolog Carmen Scîntei.

Până acum autorităţile de sănătate publică din Buzău au transmis trei adrese la Centru prin care au solicitat acordul pentru amenajarea de paturi pentru pacienţii cu coronavirus la Spitalul CFR.

"Suntem în discuţii atât verbal, cât şi scris, cu adrese repetate către Ministerul Sănătăţii şi Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei pentru obţinerea unui aviz pentru pavilioanele Secţiei CFR, unde să evaluăm asimptomaticii. Deocamdată, am avut azi (n.r. luni, 27 iulie) o discuţie cu managerul Spitalului Galaţi şi o discuţie cu şefa Spitalului CFR Buzău, urmează o altă discuţie în care sa fie prezente ambele părţi în acelaşi timp. Să sperăm că toată lumea va înţelege şi ne vor da acceptul şi şefii noştri pentru a apela la aceste spaţii şi pentru a nu fi acuzaţi de toată lumea că îi neglijăm în mod voluntar", a declarat Carmen Scântei la o televiziune locală.

Şeful epidemiologilor a explicat că un răspuns pozitiv ar fi o adevărată gură de oxygen, deşi aprobarea locaţiei pentru internare rezolvă doar pe jumătate problema. Asta pentru că acolo nu sunt specialişti care să trateze pacienţi COVID 19.

Medicul epidemiolog Carmen Scîntei a mai spus la Focus TV: "La Spitalul CFR vor fi aproximativ 50 de locuri. Ar fi gura de aer pe care ne-o dorim la această oră. Ar fi un sistem care ne va asigura un minimum de informaţii despre fiecare pacient. Împreună cu personalul din unitatea respectivă vom încerca să rezolvăm cu cât mai puţine investiţii, nu doar din punct de vedere financiar, ci şi din motiv al timpului care ne presează, să încercăm să rezolvăm şi rapid şi corect această problemă. Nu există medic infecţionist la CFR, vrem să solicităm managerului Spitalului Judeţean detaşarea a 2 pneumologi care să facă serviciu de zi în această unitate. Dacă va fi cazul ca pacientul să rămână peste noapte, atunci există un sistem de gardă al Spitalului CFR care va funcţiona şi va interveni".

Judeţul Buzău are un total de 1222 de cazuri de coronavirus. În carantină la domiciliu sunt 147 de buzoieni, iar în izolare 192 în condiţiile în care cu o zi în urma erau în izolare la domiciliu doar 134.

Buzăul are 34 de decese şi 676 persoane vindecate de COVID 19.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb