Buzău: Spitalul Suport nu mai poate face internări

ANA FELEA
Miscellanea / 23 iulie 2020

Buzău: Spitalul Suport nu mai poate face internări

DSP în căutare de specialişti

Buzăul a ajuns într-o situaţia la limită atât în ceea ce priveşte locurile libere din spitalul Suport Covid-19, cât şi în privinţa medicilor care să îngrijească bolnavii infectaţi cu SARS-CoV-2.

Spitalul de la Râmnicu Sărat este astăzi plin la capacitate maximă. Toate paturile sunt ocupate, iar pentru a face faţă valului de bolnavi din fiecare zi au fost nevoiţi să interneze adulţi şi pe secţia Pediatrie, iar la Terapie Intensivă, alături de bolnavi cu forme grave să fie cazaţi şi pacienţi cu forme medii.

"Suntem la limită. Dacă nu vor fi externări, nu putem face faţă noilor internări. Avem 144 de bolnavi internaţi, 17 pacienţi aduşi doar în ultimele 24 de ore. Am internat adulţi şi la Pediatrie şi am cazat şi bolnavi cu forme medii la Terapie Intensivă, acolo unde avem în acest moment 3 persoane cu forme grave", a spus Felicia Vasile, director medical din Spitalul Suport Covid-19.

Secţii fără specialişti. Patru medici, în concediu

Echipa de medici este redusă în această perioadă astfel că sunt secţii care au rămas fără specialişti. Asta pentru că patru medici sunt plecaţi în concediu.

"Avem patru medici în concediu. Singurul medic de la Terapie Intensivă, singurul internist, singurul gastrointerolog şi unul dintre cei trei medici pneumologi. Ne descurcăm cu personal redus, iar asta înseamnă că restul medicilor trebuie să petreacă mai mult timp în zona roşie, purtând echipamentele de protecţie, fapt care îi epuizează", a spus Felicia Vasile.

Dintre cei 144 de bolnavi internaţi joi la Râmnicu Sărat doar 14 sunt asimptomatici, restul având forme uşoare, medii şi grave.

DSP caută cu disperare specialişti

Autorităţile de sănătate publică din judeţul Buzău caută cu disperare medici care să fie detaşaţi la Râmnicu Sărat. Într-o primă fază se încearcă obţinerea acordului medicilor şi se caută specialişti atât în Buzău, cât şi în restul judeţelor. Până acum, însă, niciun răspuns favorabil.

Directorul executiv adjunct al DSP Buzău, Daniela Dumitru, a declarant la Focus TV: "Încercăm să rezolvăm, deocamdată, problema de la ATI Râmnicu Sărat, cea mai mare problemă din prezent. S-au făcut adrese chiar din momentul în care Spitalul Rm. Sărat a fost desemnat spital COVID. Am apelat la medici din judeţ dar şi din alte zone, dar până acum nu am primit niciun răspuns favorabil. Sperăm ca şi stimulentele financiare de care pot beneficia medicii să îi determine să vină la Râmnicu Sărat. Vorbim despre un stimulent de 50 % din salariul de încadrare dar şi de o diurnă de 2%, precum şi de cazare asigurată. Sperăm să identificăm şi să obţinem acordul de detaşare a unor cadre de care este mare nevoie în acest spital. Suntem în discuţii pentru a identifica medici".

În cazul în care niciun medic nu se va arăta disponibil să lucreze la spitalele COVID din Buzău, se va trece la planul B, şi anume solicitarea sprijinului autorităţilor de la Bucureşti prin detaşarea directă a specialiştilor.

"Dacă nu vom primi răspuns pozitiv de la niciun medic, ne vom adresa Centrului Naţional pentru detaşare fără acordul specialistului. Se poate face o detaşare prin ordin, în situaţii deosebite, fără acordul cadrelor", precizează reprezentantul DSP.

Pe de altă parte DSP Buzău a trimis o cerere la Bucureşti prin care solicit ca Spitalul CFR să fie desemnat Spital COVID-19 pentru a putea prelua bolnavi infectaţi cu SARS-COV-2 în condiţiiloe în care restul locurilor destinte acestor bolnavi sunt deja ocupate, iar Buzăul se confruntă cu transmitere comunitară accentuată, fapt care generează noi cazuri în fiecare zi. Joi, Buzăul avea 1041 de persoane bolnave de COVID-19.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb