Buzău: Tot mai mulţi angajatori cer vaccinarea la locul de muncă

Ana Felea
Miscellanea / 31 mai 2021

Buzău: Tot mai mulţi angajatori cer vaccinarea la locul de muncă

Vaccinare fără programare, direct la locul de muncă. Este modalitatea cea mai simplă găsită de autorităţile de sănătate publică prin care au convins sute de persoane să accepte administrarea serului anti-COVID -19. Deja mulţi dintre marii angajatori de pe platforma industrială din municipiu Buzău, dar şi firme cunoscute din municipiul Râmnicu Sărat au cerut prezenţa echipelor mobile la sediul societăţilor astfel că imunizarea la locul de muncă este declarată de DSP Buzău a fi un succes.

După ce în vârful pandemiei au fost printre locurile cele mai expuse din punct de vedere al transmiterii virusului SARS-CoV-2, acum au devenit puncte cheie în strategia de vaccinare în masă. Este vorba despre marile fabrici din judeţ, acolo unde altfel au şi fost înregistrate mai multe cazuri de îmbolnăviri în timpul pandemiei, şi care acum au decis vaccinarea, într-un procent cât mai mare, al salariaţilor.

Aşa se face că, până acum, echipele mobile ale Direcţiei De Sănătate Publică au ajuns până acum în două mari fabrici din Râmnicu Sărat dar şi în mai multe societăţi cu sute de angajaţi din municipiul Buzău.

"Eu zic că stăm bine. Am putut merge la mulţi operatori. Am reuşit să vaccinăm în funcţie de solicitări, în funcţie de ordinea în care au venit cererile. Până acum am vaccinat salariaţii din două fabrici din municipiul Râmnicu Sărat, iar la Buzău angajaţii din trei fabrici. O să facem şi Romcarbon care are foarte mulţi salariaţi care doresc vaccinarea. Eu din discuţiile purtate, am înţeles că mare parte dintre angajaţi sunt deja vaccinaţi, însă acum şi cei care au fost mai reticenţi s-au convins de utilitatea serului şi acum acceptă vaccinarea la locul de muncă", a spus Carmen Scântei, medic epidemiolog Buzău.

Echipa de vaccinare a ajuns la fabrica deţinută la Buzău de cel mai mare reciclator din ţară. Aici, vor fi vaccinate 60 de persoane, din rândul personalului de producţie, însă, potrivit reprezentanţilor firmei, numărul angajaţilor cărora li s-a administrat serul anti-COVID-19 este mult mai mare.

"Considerăm că vaccinarea este cea mai bună protecţie împotriva îmbolnăvirii covid-19, astfel că am promovat şi comunicat în cadrul companiilor noastre mesaje pentru a încuraja vaccinarea. Ne bucură foarte mult faptul că am putut aduce o echipă mobilă pentru facilitarea administrării vaccinului, aceasta fiind o măsură importantă pentru protejarea sănătăţii angajaţilor, unul dintre cele mai importante obiective ale noastre în această perioadă. În cadrul companiilor din Green Group s-au implementat încă de la începutul pandemiei măsuri de siguranţă împotriva răspândirii virusului şi s-a comunicat intens pentru a atenua temerile sau îngrijorările legate de vaccin în rândul angajaţilor, a declarat Nicoleta Damian, Manager de Resurse Umane în cadrul grupului.

De multe ori, angajatorii au oferit şi avantaje după vaccinare. De exemplu, cei din firma de reciclare au decis, ca după vaccinare, să -şi lase salariaţii să plece acasă, dacă aceştia din urmă îşi doresc sau starea de sănătate o impune.

"Angajaţii au posibilitatea de a-şi lua câteva ore libere, sau restul zilei libere, în funcţie de starea de sănătate post-vaccin", a spus Nicoleta Damian, Manager de Resurse Umane în cadrul grupului.

Pe de altă parte, epidemiologul Carmen Scântei a explicat că dacă după vaccinare se face şi testul prin care se verifică nivelul de anticorpi, salariaţii pot renunţa la portul măştii în interior şi chiar la distanţarea fizică , impusă acum de pandemie.

"După vaccinare este nevoie de un anumit interval de zile să aşteptăm sa pară şi să crească la un titlu protector anticorpii COVID-19.Dacă îşi vor face şi acest test, este clar că cei care au anticorpi prezenţi vor putea abandona orice regulă de prevenire în ceea ce priveşte portul măştii şi băutul cafelei cu colegii. În schimb, "prevederea este mama înţelepciunii" şi este foarte bine să mai păstrăm o distanţă faţă de cei despre a cărui imunitate nu ştim că s-a instalat chiar dacă s-a vaccinat. E clar că nu vor mai fi aceleaşi restricţii, este clar că vom abandona masca totuşi în colectivităţile amestecate cu indivizi vaccinaţi şi persoane nevaccinate este bine totuşi să fim mai rezervaţi", a spus Carmen Scântei.

Mai mulţi angajatori din Buzău vor să implice în campania de vaccinare şi iau calcul organizarea la propriile sedii a unor puncte în care să fie imunizaţi angajaţii.

"Agenţii economici ne-au transmis, pentru că noi printr-o adresă le-am cerut, să ne solicite dacă sunt persoane din companii care doresc să se vaccineze. Avem şi aceste liste de la o parte din companii şi speram sa ajungem la un procent foarte bun de vaccinare", a declarat directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu.

Şi firmele din construcţii au cerut vaccinarea angajaţilor, mai ales că acum este perioada în care pe şantiere se munceşte de zor.Astfel, de teama de a nu rămâne fără muncitori, dacă se îmbolnăvesc, mulţi dintre marii angajatorii buzoieni cer sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică pentru a fi amenajate la sediul firmelor puncte de vaccinare. La sediul Concas săptămâna trecută au fost imunizate 60 de persoane. Potrivit informaţiilor oferite de patronul firmei, Ionel Gagu, la această societate s-au înregistrat în ultimele luni cazuri de infecţie cu coronavirus. Echipele de muncitori au fost trimise acasă, ceea ce a întârziat lucrările de pe şantiere. Odată cu vaccinarea anti covid, oamenii speră să nu se mai repete situaţiile de acest gen, cu atat mai mult cu cât aceastsa este perioada din an în ritmul lucrarilor trebuie să fie alert.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Acest articol este o mizerie oribila. Scrie asa " autorităţile de sănătate publică prin care au convins sute de persoane să accepte administrarea serului anti-COVID -19"

     

    Ti-ai imagina ca medicii au convins prin argumente, prin dovezi stiintifice privind siguranta vaccinului. Dar nu. Aflam de fapt cum. 

     

    "Este vorba despre marile fabrici din judeţ, acolo unde altfel au şi fost înregistrate mai multe cazuri de îmbolnăviri în timpul pandemiei, şi care acum au decis vaccinarea, într-un procent cât mai mare, al salariaţilor." 

    Niste tampiti care incalca recomandarile OMS. Daca acei angajati au anticorpi, nu are niciun sens medical sa ii mai vaccinezi. 

    1. cine sa hotarasca asta?

      tractoristul de la butoanele de comanda? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb