BUZĂU: Un oraş cu 55 de cazuri COVID renunţă la toate manifestările de sărbători

Ana Felea
Miscellanea / 17 noiembrie 2020

Un oraş cu 55 de cazuri COVID renunţă la toate manifestările de sărbători

După ce a schimat obiceiurile românilor în perioada Sărbătorilor Pascale, pandemia de coronavirus va aduce reguli stricte şi de Crăciun şi Anul Nou. O lecţie deja învăţată şi asumată de primarul oraşului Nehoiu din judeţul Buzău care, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, a anunţat că sărbătorile de iarnă vor avea o altfel de organizare. Mai exact activităţile care presupun aglomerări mari de oameni sunt interzice. În plus, sunt interzice şi cadourile pentru copii şi chiar pentru pacienţii internaţi în spital.

Oraşul Nehoiu are aproape 11.000 de locuitori, iar de la debutul pandemiei aici au fost înregistrate 55 de cazuri COVID-19, în total fiind însă testate 91 de persoane. Dintre cele confirmate cu infecţia cu SARS-CoV-2 , 41 de persoane s-au vindecat, însă două şi-au pierdut viaţa. Restul cazurilor fiind active în prezent, bolnavii fiind fie internaţi în spitale fie se tratează acasă. Deşi statistica nu arată o rată mare de infectare în prezent, fiind sub 1 caz la mia de locuitori, primarul oraşului nu vrea să rişte aşa că a decis să anuleze orice manifestare de sărbători cu excepţia iluminatului festiv.

Ionuţ Milea a postat întregul program al sărbătorilor de iarnă şi toate regulile pe pagina sa de facebook prin care a dorit să-ţi informeze locuitorii şi ce reguli trebuie să respecte în cotinuare pentru a păstra sănătatea nehoienilor.

"Vă salut cu respect, dragi nehoieni, și vă rețin atenția cu o informare asupra organizării sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou, la nivel comunitar. În primul rând, întreg ansamblul de activități a fost perturbat de condițiile restrictive impuse de guvern, raportate la pandemia COVID-19. Ca primar - inițiator al acestor evenimente - și susținut de majoritatea consilierilor locali, am încercat să reținem ca fiind realizabile, activitățile care se înscriu în condițiile impuse", a scris Ionuţ Milea.

Edilul a subliniat în continuare care sunt activităţile interzise în următoarea perioadă, printre acestea fiind chiar şi oferirea de darui pentru copii sau bolnavii din spitale.

Domnia sa a precizat: "Sunt interzise, cel puțin până la expirarea stării de alertă, următoarele activități: serbarea Bradului de Crăciun, spectacolele de colinde, dansuri și tradiții, momentul festiv al aprinderii luminilor de Crăciun, spectacolul de artificii/lasere, serbarea de Crăciun din Catedrala Sf.Gheorghe și tot ceea ce presupune aglomerare de public și contact direct. De asemenea, cadourile pentru toți copiii (grădinari, școlari, membri ai ansamblurilor sportive și artistice, spectatori la evenimente, pacienți internați în spital) sunt interzise. Unitățile de învățământ nu pot organiza repartizarea lor pe grupe și clase, în primul rând pentru că nu sunt prezenți la școală, dar și pentru că protocoalele impuse interzic manipularea de materiale și repartizarea lor către copii".

Primarul oraşului Nehoiu a anunţat că va menţine iluminatul festiv.

"O să întrebați, pe bună dreptate: atunci, ce ne-a mai rămas din aceste sărbători? Ne-a mai rămas posibilitatea - pentru care am optat și este în curs de realizare - de a amenaja zona urbană și cele câteva puncte rurale, cu instalații electrice, ornamente luminoase, decorațiuni statice, Brazii de Crăciun - Orășelul Copiilor. Materialelor existente din anii trecuți le-am adăugat altele noi, pentru a încerca să dăm măcar lumină și culoare acestor sărbători. Nu-i vom uita nici anul acesta pe cei nevoiași și singuri. Chiar dacă vom fi închiși în case, acest orășel va arăta cochet de sărbători și va fi martor al bucuriei Nașterii Domnului, cuprinzând în luminile lui, toată bucuria cu care am fi fost și noi prezenți.Nu vom ține luminile stinse, doar pentru orgoliul absurd al celor care pretind că se pot folosi banii în alte scopuri. Le reamintesc cu această ocazie că în tot acest an, guvernul care a promis o Românie normală, educată, sănătoasă, sigură, a lăsat totul pe umerii administrației locale și ne-am descurcat cu resurse proprii. Sărbătorile nu vor veni pe întuneric în orașul Nehoiu! Vă doresc sănătate și să aveți grijă de dumneavoastră și de cei dragi!", a mai scris Ionuţ Milea, primarul oraşului Nehoiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb