BVB Acţiunile BRD au fost cele mai căutate, ieri, pe Bursă

ANDREEA NEGRU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 2 februarie 2006

Titlurile BRD au atins ieri un nou maxim istoric, ajungînd la nivelul de 18,2 RON/acţiune

Prima zi a lunii februarie a adus creşteri susţinute la Bursă pentru principalii emitenţi. Brokerii apreciază că investitorii puternici, instituţionali şi-au făcut, se pare, apariţia în piaţă, fapt care a condus la creşteri ale indicilor bursieri. Indicii s-au ajus-tat pe tot parcursul sesiunii bursiere, astfel că, la finalul zilei, aceştia au atins noi maxime istorice. Indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni listate, a înregistrat ieri o creştere de 3%, în timp ce indicele BET-FI a crescut cu 1,4% pînă la nivelul de 54.809,81 puncte. Titlurile din sectorul bancar şi petrolier au fost cele mai tranzacţionate, valoarea totală a tranzacţiilor fiind de 80 de milioane de RON, peste media ultimei perioade.

Cel mai tranzacţionat emitent de la prima categorie a fost BRD, cu un rulaj de aproximativ 16,5 milioane de RON şi circa 900.000 de acţiuni transferate. Deşi au fost făcute public rezultatele "Băncii Transilvania", din punctul de vedere al preţului raportat la profitul net pe acţiune (PER), titlurile BRD rămîn cele mai căutate. Cotaţia a atins ieri un nou maxim de 18,2 RON/acţiune, închizînd ziua la 18,1 RON/titlu, în creştere cu 4% faţă de cel anterior. Brokerii susţin că acţiunile BRD sînt cele mai ieftine titluri bancare, din prisma rezultatelor financiare pentru anul 2005.

La aceeaşi categorie, o altă evoluţie pozitivă au avut-o acţiunile SNP "Petrom". Cotaţia a fluctuat în jurul preţului de 0,6250 RON/acţiune, spre final, însă, cumpărătorii au intervenit în piaţă, fapt care a condus la aprecierea cursului cu 4,9% pînă la nivelul de 0,6450 RON/acţiune. Rulajul efectuat cu titlurile SNP a fost de aproximativ 8,5 milioane de RON şi peste 13,5 milioane de titluri tranzacţionate.

La categoria celor cinci societăţi de investiţii financiare, cotaţiile s-au echilibrat, după părerea brokerilor. Cea mai mare apreciere a preţului a înregistrat-o SIF2 "Moldova. Preţul la finalul zilei a fost de 2,68 RON/acţiune, cu 1,9% peste nivelul anterior. Ieri au fost tranzacţionate 4 milioane de acţiuni, în sumă de peste 10,7 milioane de RON. Deşi a avut un rulaj de peste 10,7 milioane de RON, societatea de investiţii "Transilvania" a avut o ajustare de doar 1,3% pînă la nivelul de 2,40 RON/acţiune.

La categoria a doua, "Rompetrol Rafinare" Constanţa a evoluat în ton cu piaţa. Astfel, la finalul sesiunii bursiere, cursul a fost de 0,1210 RON/acţiune, în creştere cu 2,5% faţă de cel precedent.

"Impact" Bucureşti

O evoluţie surprinzătoare au avut-o acţiunile "Impact" Bucureşti. Cotaţia titlurilor companiei de construcţii bucureşteane a trecut de pragul de rezistenţă de 0,6 RON/titlu. Spre finalul zilei, acesta a fost de 0,6150 RON/acţiune, în creştere cu 4,2% fată de cel anterior.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb