BVB Acţiunile SNP au fost printre preferatele investitorilor

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 19 ianuarie 2005

Şedinţa bursieră de ieri a fost caracterizată prin aprecierea cotaţiilor la majoritatea acţiunilor lichide, pe fondul unor volume ridicate de tranzacţionare. Au fost efectuate transferuri în valoare totală de 439,3 miliarde de lei, din care 2,69 miliarde de lei reprezintă contravaloarea tranzacţiilor efectuate cu obligaţiuni iar 2,05 miliarde de lei reprezintă valoarea transferurilor perfectate cu drepturi de preferinţă.

Toţi cei trei indici bursieri s-au apreciat ieri, creşterile înregistrate de nivelurile aces-tora fiind de peste 2%.

"Banca Transilvania" Cluj Napoca

Cursul acţiunilor TLV s-a înscris ieri pe un trend ascendent, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Au fost transferate 3,6 milioane de acţiuni în valoare totală de peste 40 miliarde de lei. Cel mai mare pachet transferat ieri a numărat 120.000 de acţiuni. Tranzacţia a fost efectuată la jumătatea şedinţei bursiere, la preţul de 11.200 lei/titlu. Cursul a atins pe parcursul şedinţei un minim de 10.900 lei/acţiune şi un maxim de 11.300 lei/acţiune. Ultima tranzacţie a fost perfectată la preţul de 11.300 lei/titlu, aces-ta fiind cu 4,6% mai mare decît preţul de închidere de ieri.

SIF "Oltenia"

Cotaţiile titlurilor SIF s-au înscris pe parcursul şedinţei bursiere pe un trend ascendent, pe fondul unor lichidităţi ridicate. Cea mai mare creştere a fost înregistrată de titlurile SIF "Oltenia", preţul acestora atingînd un maxim de 11.200 lei/titlu (maximul de tranzacţionare al ultimului an). Ultima tranzacţie cu acţiuni SIF5 a fost efectuată la preţul de 11.100 lei/titlu, aces-ta fiind cu 3,7% mai mare decît preţul de închidere de luni. Evoluţia de ieri a cotaţiilor acţiunilor SIF a condus la o creştere de 2,6% a indicelui BET-FI care le urmăreşte evoluţia, acesta ajungînd la 20.272,21 puncte.

"Petrom" Bucureşti

Cursul acţiunilor SNP şi-a continuat ieri trendul ascendent început luni, o dată cu reluarea lor la tranzacţionare. Cursul a atins un nivel maxim de 4.100 lei/acţiune, acesta fiind un nou maxim istoric. Ultima tranzacţie de ieri a fost efectuată la cursul maxim, acesta fiind cu 5,9% mai mare decît preţul de închidere înregistrat cu o zi înainte. Lichiditatea titlurilor SNP a fost ridicată, fiind transferate peste 32 de milioane de acţiuni, în valoare totală de 139,6 miliarde de lei.

Brokerii apreciază evoluţia de ieri a cursului acţiunilor SNP ca fiind una spectaculoa-să, aceasta întrucît pe la nivelul de 3.800 lei/titlu se spunea că acţiunile sînt supraevaluate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb