BVB "Banca Română pentru Dezvoltare" - din maxim în maxim

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 10 ianuarie 2005

Cei trei indici bursieri au înregistrat şi vineri noi maxime istorice, creşterile lor nemaifiind însă spectaculoase, ca la începutul săptămînii. Astfel, indicele BET, care urmăreşte evoluţia celor mai lichide acţiuni cotate la Bursă (cu excepţia acţiunilor SIF), a atins vineri un nivel de 5.106,7 puncte, acesta fiind cu 1,8% mai mare decît nivelul de joi şi cu 10,9% peste nivelul de la finele anului trecut. În acelaşi timp, BET-C, care ur-măreşte evoluţia de ansamblu a Bursei, a crescut vineri cu 1,94% pînă la 3.291,8 puncte, creşterea faţă de nivelul de la finele anului trecut fiind de 16,34%. Aprecierile uşoare ale cotaţiilor SIF de vineri s-au reflectat în creşterea indicelui BET-FI cu 0,24%, acesta atin-gînd 19.182 de puncte, comparativ cu nivelul de la finele anu-lui trecut înregistrîndu-se o apreciere de 17%.

Valoarea transferurilor perfec-tate pe parcursul şedinţei de tranzacţionare de vineri a fost de 221,66 miliarde de lei, ju-mătate din această valoare datorîndu-se tranzacţiilor cu titluri listate la prima categorie.

"Banca Română pentru Dezvoltare"

Cursul acţiunilor BRD şi-a continuat şi vineri creşterea, în-registrînd un nou maxim de tranzacţionare, de 46.000 de lei/titlu. Ultimul transfer a fost efectuat la preţul de 45.700 lei/acţiune, în creştere cu 6,5% faţă de cursul de închidere de joi. Pe parcursul şedinţei de vineri au fost efectuate două tran-zacţii speciale cu 200.000 de acţiuni BRD, în valoare de 8,8 miliarde de lei. Per total, au fost transferate peste un milion de acţiuni BRD, în valoare de 44,4 miliarde de lei, aproape jumătate din totalul de la prima categorie.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Titlurile companiei petroliere "Rompetrol Rafinare" Constanţa au fost şi vineri cele mai tranzacţionate de la Bursă, în-registrînd un volum tranzacţionat de peste 56 milioane de acţiuni şi o valoare totală a trans-ferurilor efectuate de circa 61,7 miliarde de lei. Cel mai mare pachet transferat vineri a nu-mărat 4.388.500 acţiuni. Tranzacţia a fost efectuată în prima parte a sesiunii bursiere, la preţul de 1.100 lei/acţiune. Cursul a atins pe parcursul şedinţei un maxim de 1.120 lei/acţiune, însă la închidere a revenit la nivelul la care a debutat tranzacţionarea vineri, respectiv 1.100 lei/acţiune.

"Petrom" Bucureşti

Acţiunile SNP au înregistrat vineri o lichiditate ridicată, fiind transferate aproape 8 milioane de acţiuni. Valoarea transferurilor perfectate cu acestea s-a ridicat la 30,8 miliarde de lei. Cel mai mare pachet transferat a numărat 2.061.500 de acţi-uni. Transferul a fost perfectat în prima parte a şedinţei, la preţul de 3.880 lei/titlu. Cursul a înregistrat o volatilitate ridicată pe parcursul sesiunii bursiere, oscilînd între un minim de 3.860 lei şi 3.910 lei/acţiune. Ultima tranzacţie a fost perfectată la cursul de 3.880 lei/titlu, acelaşi cu preţul de închidere de joi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb