BVB BET-FI continuă să dea înapoi, pe o piaţă "verde"

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 3 martie 2010

BET-FI continuă să dea înapoi, pe o piaţă "verde"

Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB) a înregistrat ieri a doua şedinţă de creşteri semnificative din această săptămâ-nă, toţi indicii din piaţă închizând pe plus, cu excepţia indicelui BET-FI, care grupează cele cinci societăţi de investiţii financiare, acesta coborând cu 0,82% faţă de nivelul de referinţă.

Cea mai mare scădere din cele cinci SIF-uri a înregistrat-o ieri SIF4 "Muntenia", care s-a depreciat cu 2,35%, la 0,83 lei/acţiune, în timp ce acţiunile SIF5 "Oltenia" au atras cea mai mare lichiditate din piaţă, respectiv de 6 milioane de lei.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a crescut cu 1,80% în şedinţa de ieri, la 5.455 de puncte, în timp ce indicele compozit, BET-C, s-a apreciat cu 1,51%, până la 3.120 de puncte. În acelaşi timp, BET-NG, indicele companiilor energetice, a câştigat 2,39%, până la 741,34 puncte.

Lichiditatea pieţei reglementate a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a urcat la 53 de milioane lei, comparativ cu nivelul consemnat în şedinţa precedentă, de 24 milioane lei. De asemenea, tot ieri, un rulaj important a fost generat de piaţa instrumentelor cu venit fix, după transferul a 2.400 de titluri de stat, în schimbul sumei de 26,07 milioane lei.

Pe sectorul bancar, preţul acţiunilor "BRD Groupe Societe Generale" (simbol BRD) a crescut cu 1,38%, la 14,70 lei, în urma unor tranzacţii de 1,77 milioane lei, în timp ce titlurile "Băncii Transilvania" (simbol TLV) au câştigat 0,93%, la 2,16 lei, pe fondul unui rulaj de 1,16 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb