ZIARUL BURSA

03 martie 2010
Ediţia din 15.08.2024

DE UNDE PUTEM FACE ROST DE BANI ÎN PLINĂ CRIZĂ: Avem de recuperat din creanţele externe 1,2 miliarde de dolari

CĂTĂLIN DEACUMacroeconomie / 3 martie 2010

Datoriile altor state faţă de România, provenite din contractele de dinainte de 1989, cu treisprezece state, depă-şesc încă 1,2 miliarde de dolari, la care se mai adaugă aproape 2 miliarde de ruble transferabile pe care Cuba ni le datorează, dar cu autorităţile de la Havana nu s-a înregistrat niciun progres în ultimii douăzeci de ani.

Euro, la doar 1,20 dolari?

Euro, la doar 1,20 dolari?

V. RIBANAInternaţional / 3 martie 2010

Moneda unică europeană (euro) s-ar putea deprecia până la un curs de 1,20-1,25 dolari, pe fondul temerilor generate de problemele financiare ale Greciei, dar şi în condiţiile în care economia SUA "arată un pic mai bine decât cea europeană", susţin specialiştii fondului de hedging "FX Concepts" Inc.

Cum poate ajunge petrolul kazah în România

DARIUS PORUMBOIUMaterii Prime / 3 martie 2010

Unul din traseele prin care proprietarii kazahi îşi vor putea aproviziona rafinăria Petromidia este cel care ar lega portul Baku din Marea Caspică de portul Batumi din Marea Neagră, iar de aici, mai departe, de terminalul plutitor de la Midia, construit de Rompetrol, după cum publica ziarul Bursa, în premieră, în urmă cu doi ani şi jumătate.

Kazahstan-ul, gata să colaboreze cu România în domeniul energetic

A.G.Macroeconomie / 3 martie 2010

Preşedintele Republicii Kazahstan, Nursultan Nazarbaev, a declarat, ieri, în debutul discuţiilor cu preşedintele Traian Băsescu, la Astana, că ţara sa este gata să coopereze cu România pe mai multe paliere, inclusiv în cel energetic, şi a invitat companiile româneşti să participe la dezvoltarea industrială a ţării sale.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
OTP, pe profit

OTP, pe profit

Alina VasiescuInternaţional / 3 martie 2010

"OTP Bank" Nyrt., cea mai mare bancă comercială din Ungaria, a ajuns la un profit 20,4 miliarde de forinţi (104 milioane de dolari) în ultimul trimestru din 2009, de la o pierdere de 60,7 miliarde de forinţi în urmă cu un an.

Măsurile de austeritate pregătite de guvernul elen îi nemulţumesc pe sindicalişti.

Apel la grevă în Grecia

ALINA VASIESCUInternaţional / 3 martie 2010

Federaţia funcţionarilor publici din Grecia, ADEDY, a lansat, ieri, un apel la o grevă de o zi pentru data de 16 martie, în semn de protest faţă de noile măsuri de austeritate aşteptate să fie luate de guvern pentru scoaterea ţării din criza...

"Lufthansa" nu plăteşte dividende

Alina VasiescuInternaţional / 3 martie 2010

"Deutsche Lufthansa" AG, a doua companie aeriană din Europa, nu va acorda dividende pentru 2009, an în care a înregistrat pierderi nete de 112 milioane de euro (151 milioane de dolari).

Trend ascendent la bursele din Europa

BURSELE DIN LUME Trend ascendent la bursele din Europa

ALINA VASIESCUInternaţional / 3 martie 2010

Acţiunile tranzacţionate la bursele din Europa au urcat ieri, în special cele ale producătorilor auto şi companiilor aeriene, după ce Uniunea Europeană a anunţat că aşteaptă ca Grecia să anunţe noi măsuri de reducere a deficitului bugetar.

GM alocă 1,9 miliarde de euro diviziei "Opel"

Alina VasiescuInternaţional / 3 martie 2010

"General Motors" Co. (GM) va tripla fondurile alocate reorganizării diviziei europene "Opel", în condiţiile în care societatea auto americană vrea să convingă guvernele din Europa să-i asigure credite şi garanţii.

PIAŢA VALUTARĂ Moneda europeană s-a apreciat uşor

G.C.Bănci-Asigurări / 3 martie 2010 /

Cursul de referinţă al băncii centrale a crescut uşor, ieri, cu 0,09%, la 4,1092 lei/euro, în condiţiile în care alte monede din regiune, cu regim valutar similar cu al leului, s-au depreciat iniţial faţă de euro, după care au câştigat puternic...

Profitul "Iaşitex" Iaşi s-a redus de 162 de ori

Profitul "Iaşitex" Iaşi s-a redus de 162 de ori

DORU MOCANU, IAŞIPiaţa de Capital / 3 martie 2010 /

"Iaşitex" Iaşi (simbol IASX, pe secţiunea Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti) a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 62.211.867 lei, conform datelor financiare preliminare, transmise Bursei de Valori Bucureşti.

Educaţia pe puncte

Cornel CodiţăEditorial / 3 martie 2010

Cornel Codiţă

Dincolo de multe alte trăsături care o singularizează, România reformelor fără sfîrşit şi fără noimă, este teritoriul special în care exerciţiul funcţiei publice este însoţit, ca regulă, de o baie de ridicol.

PNL depune o moţiune simplă pe Sănătate

A.G.Politică / 3 martie 2010

Deputaţii PNL vor depune, în următoarele două săptămâni, o moţiune simplă pe Sănătate, a anunţat fos-tul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, vicelider al grupului parlamentar PNL de la Camera De-putaţilor.

"Chimpex" Constanţa a trecut pe profit

C.P.Piaţa de Capital / 3 martie 2010

Operatorul portuar Chimpex Constanţa (simbol bursier CHEM) obţinut un câştig net de 7,3 milioane de lei, în 2009, după ce, anul precedent, suferise pierderi de 1,22 milioane de lei, potrivit raportului preliminar transmis Bursei de Valori Bucureşti.

SIBIU Euro cotat la 4,1475 lei pentru septembrie

CRISTINA PĂDURE Piaţa de Capital / 3 martie 2010

În şedinţa de marţi, investitorii prezenţi pe segmentul futures al pieţei au tranzacţionat pe fondul unei evoluţii descendente a cotaţiilor derivatelor pe acţiuni în timp ce moneda unică europeană s-a apreciat faţă de leu pentru scadenţa decembrie.

Austerity measures prepared by the Greek government anger the unionists.

Call for strike in Greece

Alina Vasiescu (Tradus de Cosmin Ghidoveanu)English Section / 3 martie 2010

Greece"s civil service umbrella union ADEDY, yesterday said it would call for a strike for March 16th, to protest against the new austerity measures expected to be taken by the government in order to take the country out of its current...

OTP Bank Hungary turns profitable

Alina Vasiescu (Tradus de Cosmin Ghidoveanu)English Section / 3 martie 2010

"OTP Bank" Nyrt., the largest commercial bank in Hungary, made a profit of 20.4 billion forint (USD 104 million) in the last quarter of 2009, from a loss of 60.7 billion forint one year ago. Analysts were expecting a profit of only 15.4...

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 3.03.2010

Alina VasiescuRevista Presei / 3 martie 2010

Financial Times

Îndoieli privind preluarea AIA de către Prudential

Acţiunile asiguratorului britanic Prudential au scăzut cu aproape 20% după ce acesta a decis să preia, pentru 35,5 miliarde de dolari, divizia de asigurări de viaţă din...

REVISTA PRESEI - 3.03.2010

Wily HomnerRevista Presei / 3 martie 2010

ADEVĂRUL 

-Plătim mai mulţi directori pe un post

Proiectul legii privind Statutul funcţionarilor publici adoptat ieri de Camera Deputaţilor ar urma să facă ordine în instituţiile deconcentrate. Noua lege spune că rămân la conducere şefii...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo