Un parc industrial din judeţul Cluj va atrage în acest an investiţii de 30 de milioane de euro

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 3 martie 2010

Parcul Industrial Tetarom 1 va atrage în acest an investiţii noi estimate la aproape 30 de milioane de euro, care vor crea peste 1.100 de locuri de muncă, transmite Mediafax. Preşedintele Consiliului Jude-ţean Cluj, Alin Tişe, a anunţat, ieri, că oficialii CJ Cluj sunt în dis-cuţii avansate cu un investitor străin. "Suntem în discuţii avansate cu un investitor străin, care va investi 15 milioane de euro în Parcul Industrial Tetarom 1. Acesta va avea la dispoziţie un hectar de teren pentru capacitatea de producţie înfiinţată, care va crea 500 de locuri de muncă", a spus Tişe, refuzând să precizeze profilul firmei.

De asemenea, o altă companie străină va investi 3,5 milioane de euro într-o fabrică, pentru care va angaja 180 de persoane.

Potrivit lui Tişe, alte trei companii vor investi în acest an, în Tetarom 1, o sumă totală de peste 11 milioane de euro şi vor crea 460 de locuri de muncă.

"Energobit va investi trei milioane de euro, Cord Blood Center alte trei milioane de euro, iar Agressione Expres va investi 5,28 de milioane de euro. Locurile de muncă noi care vor fi asigurate în aceste capacităţi de producţie vor fi 460", a subliniat Tişe. Tetarom 1 este primul parc industrial înfiinţat, în anul 2001, în judeţul Cluj. În prezent, aici îşi desfăşoară activitatea 43 de firme, investiţiile acestora ridicându-se la 30 de milioane de euro.

Consiliul Judeţean Cluj negociază cu Nokia vânzarea terenului fabricii de la Jucu

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj negociază cu reprezentanţii companiei Nokia vânzarea terenului din Parcul Industrial Tetarom 3 din comuna Jucu, în suprafaţă de 90 de hectare, pe care este fabrica firmei, tranzacţia urmând să fie finalizată în acest an. Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, a declarat că după negocieri va avea loc o evaluare a terenului.

"Suntem în negocieri de vânzare a terenului de la Jucu către Nokia. Ei vor să cumpere, noi vrem să vindem şi cred că lucrurile vor merge repede. Sperăm să vindem terenul până la sfârşitul anului. Se va face o evaluare pentru terenul de la Nokia, pentru a se stabili preţul de vânzare. Optica noastră este de a vinde terenurile din parcurile industriale", a spus Tişe. Potrivit acestuia, terenul va fi vândut către Nokia la preţul pieţei, iar suma rezultată va fi reinvestită în dezvoltarea parcurilor industriale din judeţ. Compania Nokia deţine în Parcul Industrial Tetarom 3 de la Jucu o suprafaţă de 90 de hectare. Nokia plăteşte, în prezent, o chirie de 0,1 euro pe metru pătrat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb