BVB Bursa continuă să scadă

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 19 aprilie 2005

Şedinţa de tranzacţionare de ieri a fost una surprinzătoare pentru mulţi brokeri deoarece au existat scăderi la majoritea cotaţiilor. Indicele BET care reflectă evoluţia celor mai lichide zece societăţi listate la BVB s-a diminuat cu 1,79% ca urmare a scăderilor cotaţiilor emitenţilor din componenţa indicelui.

Lichiditatea a fost una medie după părere brokerilor. În opinia reprezentantului SSIF "Confident Invest", Nicolae Gherguş, piaţa este susţinută de clienţii autohtoni blocaţi pe piaţa de capital, care nu au cui să vîndă. Domnia sa este de părere că aspectul cel mai important îl reprezintă investitorii care au intrat la începutul anului pe fondul unor creşteri spectaculoase, şi care acum înregistrează pierderi foarte mari.

În sectorul petrolier s-a realizat o tranzacţie specială (deal) cu un număr de 2 milioane acţiuni SNP "Petrom", la preţul de 3.390 lei/acţiune, în valoare totală de peste 6 miliarde lei.

"Banca Transilvania" Cluj Napoca

Cu acţiunile TLV s-au perfectat, în şedinţa de tranzacţionare de ieri, tranzacţii în valoare totală de peste 67 miliarde lei, fiind cel mai tranzacţionat titlu de pe Bursă.

În prima parte a şedinţei cotaţia a scăzut pînă la nivelul minim al zilei de 13.600 lei/acţiune, iar în partea a doua s-a atins maximul de 14.000 lei/acţiune, perfectîndu-se o tranzacţie cu un pachet cu 350.000 acţiuni TLV la preţul de 13.700 lei/acţiune.

Acesta din urmă a fost şi preţul la închiderea şedinţei de tranzacţionare.

SIF Oltenia Craiova

Acţiunile SIF 5 au înregistrat ieri o evoluţie negativă. Toate cele cinci societăţi de investiţii financiare au avut preţuri în scădere faţă de finalul săptămînii şi o volatilitate foarte mare.

Acţiunile SIF 5 au fost transferate într-un număr de peste 1,6 milioane titluri, iar valoarea totală a tranzacţiilor a depăşit 20 miliarde lei. Cotaţia din şedinţa de ieri a variat între un minim de 12.600 lei/acţiune şi un maxim de 13.000 lei/acţiune, preţul la închiderea şedinţei fiind de 12.800 lei/acţiune, în scădere cu 0,8% faţă de şedinţa anterioară.

Totalul tranzacţiilor perfectate cu acţiunile SIF-urilor a depăşit 85 miliarde lei, aproximativ jumătate din totalul tranzacţiilor de pe Bursă.

SIF Banat Crişana Arad

La începutul şedinţei, cu acţiunile SIF1 s-a efectuat o tranzacţie cu 277.500 titluri, la preţul de de 11.700 lei/acţiune. Aproximativ jumătate din totalul transferurilor cu titluri SIF au reprezentat tranzacţii cu acţiuni SIF1. Cotaţia a variat între un minim de 11.600 lei, la începutul şedinţei, după care a crescut atingînd maximul zilei de 12.000 lei/acţiune. Preţul la închiderea şedinţei a fost de 11.700 lei/acţiune, în scădere cu 0,9% faţă de ziua precedentă. Spre finalul zilei, s-a transferat un pachet cu 513.500 acţiuni la preţul de 11.900 lei/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb