BVB Cotaţia acţiunilor SIF recuperează pierderea de vineri

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 9 august 2005

În şedinţa din prima zi a săptămînii au fost tranzacţionate aproape 35 milioane acţiuni, în valoare totală de a-pro-ximativ 26 milioane de RON, respectiv 7,5 milioane euro.

Indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni listate, a înregistrat o creştere cu 0,04% comparativ cu nivelul de vineri. Indicele bursier BET - FI, care reflectă evoluţia cotaţiilor SIF, a cres-cut cu 2% în cursul şedinţei de ieri comparativ cu nivelul de la finele săptămînii trecute.

Tot în şedinţa de ieri a fost efectuată şi o tranzacţie cu obligaţiuni. Astfel, au fost trans-ferate 20 de obligaţiuni Raiffeisen Bank, la acelaşi preţ ca principalul şi în valoare totală de 10.168 RON.

La categoria I, cele mai lichide titluri tranzacţionate pe Bursă au fost cele ale BRD, cu o valoare transferată de 3,2 milioane de RON. Cursul la sfîrşitul şedinţei a fost de 11,8 RON/acţiune, în creştere cu 2,6% faţă de nivelul de vineri. Brokerii consideră că reducerea cotaţiei de vineri a fost compensată în cursul şedinţei de ieri. Au fost efectuate şi tranzacţii speciale (deal), cu un număr de 60.000 titluri, la preţul de 11,7 RON/acţiune, în valoare de 699.000 RON.

La aceeaşi categorie, acţiunile "Banca Transilvania" au prezentat o lichiditate bună. Valoarea totală tranzacţionată a fost de peste un milion de RON, la aproximativ 1,5 milioane de acţiuni transferate. Preţul de la sfîrşitul zilei a fost în creştere cu 0,6% faţă de cel precedent.

În şedinţa de ieri, agitaţia a fost mare pe acţiunile SIF, cumpărătorii intervenind din nou în piaţă după corecţiile de vineri. Peste 65% din rulajul de ieri de la Bursă a fost perfectat cu acţiunile SIF.

Acţiunile SIF1 "Banat Crişana" au fost tranzacţionate într-un volum de peste trei milioane de titluri, la o valoare totală ce a depăşit cu puţin 5 milioane de RON. Preţul de închidere a fost de 1,630 RON/acţiune, în creştere cu 1,9% faţă de cel anterior. Tranzacţiile SIF5 "Oltenia", într-un volum de aproximativ trei milioane de acţiuni, s-au ridicat la o valoare totală de 5 milioane de RON, iar preţul de închidere s-a situat la nivelul de 1,700 RON/acţiune, în creştere cu 1,2% faţă de cel de vineri.

La categoria a II-a, cele mai tranzacţionate acţiuni au fost cele ale "Rompetrol Rafinare" Constanţa (RRC). Acţiunile RRC s-au tranzacţionat într-un volum de 12,7 milioane de titluri, cu o valoare totală de 1,31 milioane de RON. Preţul la închiderea zilei a fost de 0,103 RON/acţiune, acelaşi ca în şedinţa precedentă.

"Amonil" Slobozia

Cea mai mare creştere, pînă la limita maximă admisă de Bursa de Valori au înregistrat-o acţiunile producătorului de îngrăşăminte "Amonil". Preţul de închidere a fost cel maxim posibil de 0,0690 RON/acţiune, în creştere cu 15% faţă de cel anterior. Creşterea a fost una susţinută întrucît lichiditatea a fost destul de crescută, transferîndu-se aproximativ 4 milioane de titluri în sumă de 260.253 RON.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb