ZIARUL BURSA

09 august 2005
Ediţia din 18.09.2024

Preşedintele Băsescu susţine că a fost ameninţat de un ziarist!

Mihnea PopescuPolitică / 9 august 2005

Buna înţelegere dintre preşedintele Băsescu şi premierul Tăriceanu a luat sfîrşit, după ce, ieri, şeful statului a făcut mai multe declaraţii incendiare privind ultimele acţiuni ale şefului Guvernului. Semne ale răcirii relaţiei dintre cei doi au apărut tot mai insistent imediat după ce premierul Tăriceanu s-a răzgîndit brusc în privinţa alegerilor anticipate, fără să-şi consulte partenerii de Alianţă.

Leul, tot mai greu

Bănci-Asigurări / 9 august 2005

După o săptămînă agitată, în care moneda europeană scăzuse patru zile consecutiv, pentru ca apoi, vineri, să se aprecieze uşor, ieri cursul de schimb a scăzut iar, un euro fiind cotat la 34.305 lei vechi.

Tribunalul Bucureşti i-a anulat condamnarea lui Sorin Ovidiu Vîntu

D.P.Politică / 9 august 2005

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au desfiinţat, ieri, sentinţa dată în luna iunie de Judecătoria sectorului 1 prin care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la doi ani de detenţie pentru fals şi uz de fals în dosarul referitor la Banca de Investiţii şi Dezvoltare (BID).

CRJ dezvoltă acţiunile anticorupţie

Cătălin OpreaPolitică / 9 august 2005

Centrul de Resurse Juridice (CRJ) şi-a propus, prin proiectul "Împreună împotriva corupţiei", sprijinit financiar de Programul Matra-KAP al Ambasadei Ţărilor de Jos din Bucureşti, să dezvolte acţiunile anticorupţie, precum şi cooperarea între jurnalişti şi organizaţiile neguvernamentale în vederea reducerii acestui fenomen.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Alianţa, rece la condiţiile lui Voiculescu

Cătălin OpreaPolitică / 9 august 2005

Dan Voiculescu, preşedintele Partidului Conservator (PC), pune condiţii partenerilor din coaliţia aflată la guvernare pentru susţinerea măsurilor Alianţei, printre care schimbarea preşedinţilor celor două Camare parlamentare, a celor de consilii...

VOCI Fondul Proprietatea, pe înţelesul legiuitorului?

Gheorghe Piperea, Avocat, lector universitar doctorEditorial / 9 august 2005

Gheorghe Piperea, Avocat, lector universitar doctor

I.În 1994, Ion Iliescu, personaj galant al istoriei postdecembriste, pentru care proprietatea privată a fost şi va rămîne în veci un moft, declanşa marea schismă socială a imobilelor naţionalizate, printr-un discurs anti-proprietate şi...

OPINII Şarade?

Radu F. AlexandruEditorial / 9 august 2005

Radu F. Alexandru

"Preşedintele a avertizat asupra pericolului ca oameni din Guvern să intre sub influenţa unor grupuri de interese economice. Şeful statului a cerut Guvernului să acţioneze doar sub influenţa programului de guvernare şi nu a unor lucruri ce...

Sectorul farmaceutic, în plină ascensiune

Andreea NegruCompanii / 9 august 2005 /

Din punct de vedere sectorial, industria farmaceutică s-a detaşat în acest an comparativ cu alte sectoare. Rezultatele financiare foarte bune înregistrate atît de ATB, cît şi de SCD (ambele companii au înregistrat, în primele trei luni, peste 50%...

SIF2 "Moldova" Bacău - randament lunar de 53,46%

Andreea NegruInvestiţii Personale / 9 august 2005

Titlurile SIF au susţinut şedinţa de ieri cu o lichiditate ridicată şi cotaţii în creştere faţă de ziua de vineri. Acţiunile SIF2 "Moldova" s-au tranzacţionat într-un număr de peste două milioane, în valoare totală ce a depăşit trei...

Leul devine din ce în ce mai greu

Andrada BusuiocBănci-Asigurări / 9 august 2005 /

După o săptămînă agitată, în care moneda europeană scăzuse patru zile consecutiv, pentru ca apoi, vineri, să se aprecieze uşor, ieri cursul de schimb a scăzut iar, un euro fiind cotat la 34.305 lei vechi.

Pierderi mari pentru "Hidrosib"

A.B.Piaţa de Capital / 9 august 2005 /

Compania sibiană "Hidrosib" a încheiat primul semestru al acestui an cu o pierdere de 0,88 milioane RON, de aproape cinci ori mai mare decît cea înregis-trată în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Peste 92% din suprafaţa cultivată cu grîu a fost recoltată

E.R.Companii / 9 august 2005 /

Grîul a fost recoltat în proporţie de peste 92% din totalul suprafaţei însămînţate, arată ultimele date ale Ministerului Agriculturii. Producţia medie realizată s-a situat peste cea estimată de autorităţi (2.785 kg/ha), atingînd 2.953 kg/ha. La...

Alegeri anticipate în Japonia

Alina VasiescuInternaţional / 9 august 2005

Premierul nipon Junichiro Koizumi a anunţat, ieri, că la data de 11 septembrie vor avea loc alegeri anticipate, ca urmare a faptului că parlamentarii partidului său au votat alături de opoziţie, respingînd planul de privatizare a Poştei.

Minerii sud-africani, în grevă

Alina VasiescuInternaţional / 9 august 2005

Circa 100.000 de lucrători în minele de aur din Africa de Sud, care cer creşterea salariilor, au intrat duminică în grevă, aceasta fiind prima mişcare de amploare din industria de profil, în ultimii 18 ani.

"Cisco Systems", interesată de "Nokia"

Alina VasiescuInternaţional / 9 august 2005

Compania americană "Cisco Systems" Inc. analizează posibilitatea lansării unei oferte de preluare a celui mai mare producător mondial de telefoane mobile, "Nokia" Finlanda, informează presa străină, citînd surse anonime.

Tranzacţia "News Corp" - "Skype" a eşuat

Alina VasiescuInternaţional / 9 august 2005

Grupul american de media "News Corp", deţinut de magnatul Rupert Murdoch, a eşuat în încercarea de a prelua furnizorul de programe de telefonie prin Internet "Skype", în schimbul sumei de aproximativ trei miliarde de dolari,...

"Marconi", ţintă de preluare

Alina VasiescuInternaţional / 9 august 2005

Producătorul britanic de echipamente de telecomunicaţii "Marconi Corp" Plc. a iniţiat negocieri care s-ar putea finaliza cu o ofertă de preluare.

Forum economic la Viena

Alina VasiescuInternaţional / 9 august 2005

Liderii austrieci s-au reunit ieri, la Viena, în cadrul summit-ului destinat creării de locuri de muncă şi stimulării creşterii economice, prin acordarea de stimulente angajatorilor care se implică în generarea de noi posturi.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo