Thailanda, interesată să dezvolte relaţii turistice cu ţara noastră

Ziarul BURSA #Companii #Turism / 9 august 2005

O delegaţie condusă de vicepreşedintele Camerei Reprezentanţilor din Thailanda, Lalita Lerksamran, s-a întîlnit, ieri, cu chestorul Camerei Deputaţilor, deputatul Kelemen Hunor. Cu acest prilej, oaspeţii au prezentat interesul Thailandei de a dezvolta relaţii turistice cu tara noastră.

Chestorul Camerei Deputaţilor a spus că numărul turiştilor din Thailanda care vizitează România a crescut în ultimii doi ani, în special al celor de vîrsta a treia, care vin în ţara noastră pentru tratament.

De asemenea, şi românii se arată tot mai interesaţi de a petrece vacanţele în Thailanda. În aceste condiţii, Kelemen Hunor a precizat că va avea loc în curînd şi o întîlnire a reprezentanţilor Guvernului thailandez cu cei ai Guvernului României pentru a stabili contactele necesare pe piaţa de turism. "Este important ca firmele care se ocupă de turism din România să participe la tîrgurile şi expoziţiile din Thailanda, aşa cum şi ei trimit oferte prin reprezentanţii firmelor şi ambasadelor către toate ţările din zonă", a explicat Kelemen Hunor. El a mai spus că în prezent relaţiile economice dintre cele două ţări sunt nesemnificative, pentru că atît România, cît şi Thailanda produc destul de puţin pentru pieţele thailandeze, respectiv româneşti. În schimb, cele două părţi şi-au exprimat dorinţa unei colaborări parlamentare mai strînse în contextul în care ultima vizită a unor parlamentari romîni în Thailanda a avut loc acum zece ani. Vicepreşedintele Camerei Reprezentanţilor din Thailanda a vorbit şi despre reforma instituţională din ţara sa, despre modificările Constituţiei şi a prezentat iniţiativa mai multor parlamente din ţările asiatice de a crea un parlament în Asia (ASEAN) similar cu cel european.

La această iniţiativă şi-au exprimat dorinţa de a participa toate statele importante şi care au un cuvînt de spus în zonă, conştiente de faptul că nici o ţară nu poate face faţă singură cursei economice de pe plan mondial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb