Noul Comtim intenţionează să proceseze patru milioane de porci pe an

Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 9 august 2005

Administratorii Noului Comtim, al cărui pachet majoritar de acţiuni a fost achiziţionat în anul 2004 de compania americană Smithfield Foods Inc., şi-au propus ca, pînă în 2011, să lucreze cu circa 1.800 de angajaţi, iar capacitatea de procesare să ajungă la 16.000 de porci pe zi, 80.000 pe săptămînă şi patru milioane pe an, transmite Rompres.

Vicepreşedintele Smithfield Foods, Michael Cole, a informat că Noul Comtim are în prezent 728 de angajaţi şi 10 ferme populate cu 16.000 de scroafe care produc 260.000 de purcei anual.

Investitorul american a precizat că, în acelaşi plan strategic, este inclusă şi stabilirea de relaţii, pe termen lung, cu investitorii locali şi fermierii independenţi, prin încheierea a peste 250 de contracte de creştere a porcilor în Timiş şi în judeţele limitrofe. Plăţile contractuale către fermieri vor fi de circa 55 de milioane USD. În proiectele de dezvoltare au fost incluse şi finalizarea, în decembrie 2006, a renovării fabricii din cartierul timişorean Freidorf, construirea unei uzine de tratare a apelor reziduale şi a unui incinerator de distrugere a deşeurilor.

Compania americană este listată la Bursa din New York şi este cel mai mare procesator mondial de carne de porc, desfăşurînd operaţiuni în Franţa, Polonia, Mexic, Brazilia şi SUA. Vînzările sale totale depăşesc opt miliarde USD pe an.

Reprezentanţii companiei lucrează cu fermierii locali care furnizează animalele. În cadrul acestei cooperări, americanii vor asigura animale cu un înalt potenţial genetic, astfel încît consumatorul romîn să aibă acces la produse pe bază de carne de porc consistentă, uniformă şi de înaltă calitate.

O altă categorie de beneficiari, în urma prezenţei companiei Smithfield Foods în România, este reprezentată de fermierii cultivatori de cereale care vor vinde recoltele aici, avînd în vedere că societatea, la capacitatea sa operaţională, poate procesa 8.000 de porci pe zi. Scopul final al Smithfield Foods este, pe lîngă acela de a restaura o bază internă puternică în Romînia, şi acela de a crea un program important de vînzări la export.

În următorii ani, valoarea totală a investiţiilor Smithfield Foods în România va depăşi 800 de milioane USD, a anunţat recent compania americană, în prima fază, investiţia depăşind 33 de milioane USD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb