BVB Creşteri pentru indici, în prima sesiune de tranzacţionare a săptămânii

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 9 ianuarie

Creşteri pentru indici, în prima sesiune de tranzacţionare a săptămânii

Acţiunile Hidroelectrica au urcat cu 2,78%, la un nou maxim istoric

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri, în prima sesiune de tranzacţionare a săptămânii, într-o zi cu aprecieri uşoare în pieţele europene. Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de titluri ale pieţei noastre, a avut un avans de 0,85%, până la 15.469 de puncte, în vreme ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, s-a apreciat cu 0,81%, până la 2.909 puncte.

Valoarea tranzacţiilor s-a ridicat la numai 59,3 milioane de lei, cu mult sub media zilnică a anului trecut, de circa 155 milioane lei, în condiţiile în care nu a fost realizat niciun schimb de tip "deal".

Brokerii de la Prime Transaction au scris, în raportul lor zilinic: "Majoritatea indicilor au înregistrat aprecieri în şedinţa de astăzi (n.r. ieri). Un singur indice a fost în scădere, acesta fiind BET-FI, cu -0,04% . Creşterile au fost cuprinse între 0,17% în cazul indicelui BETAeRO şi 1,14% pentru BET-NG. Valoarea tranzacţiilor a fost de 11,92 milioane de euro, într-o uşoară creştere faţă de şedinţa de tranzacţionare anterioară (...). Cele mai mari aprecieri din indicele BET au fost înregistrate de TeraPlast (TRP), 3,73% , Electrica (EL), 3,17%, Hidroelectrica (H2O), 2,78% şi One United Properties (ONE), 1,22%. Singura societate din BET care a înregistrat scădere a fost BRD - Groupe Societe Generale (BRD), -0,23%".

În piaţa "regular", topul valorii tranzacţiilor a fost condus de acţiunile Hidroelectrica, ce au cumulat un rulaj de 11,7 milioane lei, titlurile producătorului de energie electrică încheind ziua la preţul unitar de 133,3 lei, un nou record istoric.

Pe poziţia a doua în topul rulajului s-au situat acţiunile Electrica ce au urcat până la preţul de 11,7 lei, în condiţiile unor schimburi de 7,1 milioane lei.

Acţiunile Banca Transilvania (TLV) s-au apreciat cu 0,25%, până la preţul de 24,34 lei, pe fondul unei valori a tranzacţiilor de 5,6 milioane lei.

Pe poziţia a patra a clasamentului lichidităţii s-au situat titlurile OMV Petrom (SNP), ce au cumulat un rulaj de 4,3 milioane lei, acţiunile SNP încheind ziua la preţul unitar de 0,5695 lei, în creştere cu 0,09%.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide treizeci de acţiuni de la BVB, a avut un avans de 0,73%, la 1.331 de puncte.

Opinia Cititorului ( 18 )

  1. Aștept cu interes opiniile specialiștilor care ne vor explica imediat, mai jos, cum H2O e supra evaluată, FP e condusă de hoți, BVB la fel, piața e scumpă și, prin urmare, nu mai e mult se va alege praful de cotații. Dacă avem cu toții răbdare și stăm pe cash, o vom pune big style!

    Eu, naiv de fel, am cumpărat H2O și mă felicit pentru asta. Țineți minte ce vă spun: când H2O va anunța dividendul vă veți bate ca chiorii să cumpărați la 140 de lei și nu veți avea ce.  

    1. A, și să vedeți bătaie pe FP când va anunța noul program de răscumpărări...

      Eu am vândut astă toamnă H2O, tts, tlv și alte energetice și m-am dus all in pe fp. Încă nu știu dacă am făcut bine, deși cu răscumpărarea de 0,63 sunt pe plus încă...

      Frate, fără risc nu există câștig. Eu nu aș fi făcut ce ai făcut tu, dar asta nu înseamnă că nu ai șanse mari să o pui cu FP-ul. Doamne-ajută!

      Mulțumesc lui Albert pentru pontul cu SFG. Și nu numai.

      Tot Albert ne.a sfătuit sa nu vindem FP, având chiar potențial de 1. 

      Ideea este ca dacă nu apare o corecție masiva cu influenta externa, atunci nu prea sunt motive de corectii, ci doar de marcări de PROFITURI. Crezi ca se va duce BET peste 17000 în acest an?  

      Eu am profituri mari pe Bento, CC, AST, LIH, recent ASC.

      Mulțumim pentru ponturi și sfaturi!  

      Cand o sa vina valul, nici Doamne Doamne nu o sa mai poata ajuta!

      Nu ai pentru ce să-mi mulțumești. Meritul e al tău, că ai citit ce am spus, ai analizat și ai luat o decizie. Nu știu în cât se va duce BET, dar cred că vom avea creștere și anul acesta, mai mică totuși (zic eu) decât anul trecut. Pentru creștere trebuie să ai lichiditate, iar eu cred că va fi. Reține că sunt doar un începător pe BVB, fără pregătire de specialitate. :) Succes în investiții.

      Noe, tu ești?

      Noe* cine a invocat primul pe Doamne-ajuta!

      "Reține că sunt doar un începător pe BVB, fără pregătire de specialitate" - Stai linistit, se vede! 

      Și eu sunt la fel de începător.

      Fiind lichiditate, multe acțiuni puțin lichide (AQ, SFG, COTE) au început sa crească în ultima luna, spre surprinderea investitorilor. Ajunsesem la 20000 AQ în septembrie la cost de 0.7, dar am vândut un sfert la 0.88, văzând ca tot stagnează, iar celelalte creșteau. Chiar nu am crezut ca va putea sparge pragul de 1.

      Doamne-ajută a reprezentat o promisiune a mea adresată lui Super Bento... Pur și simplu îi spuneam că îl voi ajuta și anul acesta. Cât despre tine, eu te-am creat așa "apocaliptic", deci nu mă miră nimic din ce spui. :)

      Nu știu cât de mult am riscat. Am studiat foarte mult înainte să fac pasul. Eu sunt investitor pe BVB doar din iulie anul trecut. Tot fără studii de, să zicem, specialitate. Și fără experiență decât antreprenorială, 31 de ani... Eu nu urmăresc "s-o" pun. Pentru că vreau să mai fiu in piață și peste zece ani, acum că nu mai am firmă. Sper să ajung și eu mai încolo să dau sfaturi "de nespecialist" că și tine. Și pe mine mă enervează "specialiștii de tastatură"!

    Eu cred ca H2O are un potential enorm de crestere.

    Fondurile de pensii si-au marit si-si vor mari detinerea in continuare, mizez pe upgradarea statutului pietei de către MSCI la piata emergenta si nu in ultimul rand mizez pe un randament de 2 cifre al dividendelor ce urmeaza a fi platite pentru 2023.

    Asa ca am luat H2O atat la listare, cat si ulterior si am de gand sa tot acumulez. 

    eu cred ca unii cumpara TRP doar cu speranta ca vor trai intr-atat! ;)

    1. Pt. cine are ochi să citească și creier să înțeleagă, pe TRP e o pâine de mâncat. Pur și simplu puneți ordin de cumpărare la 0,47 și apoi ordin de vânzare la 0,55. Veți vedea că de două ori pe an veți avea baftă. ;)

      Corect, că de minim 2 ori pe an se bagă Dorel la butoane! Nu Dorel din reclame, celălalt!:)

      fix asa si la pacanele!

      bravo Albertino, ce simplu e cu bursa. baga mare! 

    H2O - TP 1Y 180

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb