BVB Creşteri sensibile, pe o lichiditate de 11 milioane de lei

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 22 octombrie 2010

Creşteri sensibile, pe o lichiditate de 11 milioane de lei

Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB) a înregistrat ieri o şedinţă de creşteri uşoare, majoritatea indicilor din piaţă încheind pe plus, pe fondul optimismului prezent pe marile pieţe europene.

Singurele care au avut de pierdut au fost companiile energetice, grupate sub forma indicelui BET-NG, acestea coborând cu 0,19% faţă de nivelul de referinţă, până la 765 de puncte.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a crescut cu 0,06%, la 5.257 de puncte, în timp ce indicele compozit, BET-C, s-a apreciat cu 0,11%, până la 3.098 de puncte.

Titlurile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) au pierdut aproape tot avansul de la jumătatea şedinţei, de 0,61%, şi au plasat indicele BET-FI cu doar 0,04% peste referinţă, la finalul sesiunii.

Lichiditatea pieţei reglementate a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) s-a menţinut scăzută, fiind de numai 11,56 milioane lei. Lichiditatea a fost susţinută şi de două transferuri speciale cu acţiunile BVB şi OMV Petrom (SNP). Astfel, un pachet de 30.000 din acţiunile BVB a fost transferat pentru 1,16 milioane lei. Tranzacţia a avut loc la un preţ de 38,8 lei pe unitate, cu 1,31% peste referinţă.

Cele mai lichide acţiuni au fost cele ale societăţii SIF "Moldova" (simbol SIF2), care au staţionat la 1,27 lei/acţiune. Astfel, ieri, au fost transferate circa un milion de acţiuni, în valoare de 1,28 milioane de lei.

Pe sectorul bancar, preţul acţiunilor "BRD - Groupe Societe Generale" (simbol BRD) a crescut la 12,3 lei, în urma unor tranzacţii de 1,2 milioane lei, în timp ce titlurile "Băncii Transilvania" Cluj Napoca (simbol TLV) au coborât la 1,32 lei, pe fondul unui rulaj de 0,38 milioane lei.

În topul lichidităţii s-au mai clasat şi unităţile societăţii de investiţii financiare "Oltenia" (simbol SIF5), care s-au tranzacţionat la 1,51 lei/acţiune, pe fondul unui rulaj de 1,14 milioane de lei.

Cele mai mari aprecieri din şedinţa de ieri au fost consemnate de acţiunile "Prefab" Bucureşti (simbol PREH), de 7,84%, până la 2,20 lei/unitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb