BVB Cursul titlurilor "Oltchim" Rîmnicu Vîlcea a cîştigat ieri 14,6%

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 6 iulie 2004

Şedinţa bursieră de ieri a fost caracterizată prin creşterea generalizată a cursurilor, fapt reflectat şi de aprecierea celor trei indici bursieri. BET şi BET-C au atins noi maxime istorice, de 3.206,87 puncte şi respectiv 2.114,33 puncte. Valoarea tranzacţiilor efectuate ieri la BVB a fost de 93,2 miliarde de lei, cu peste 80% mai mult decît valoarea aferentă şedinţei precedente. Brokerii precizează că la categoria a doua au fost înregistrate majorări spectaculoase de preţ. Astfel, 11 dintre titlurile de la această categorie au înregistrat creşteri ale cursurilor de peste 10%.

"Banca Transilvania" Cluj Napoca

Pe fondul unui număr mic de ordine de vînzare pentru titluri TLV, preţul acestora s-a apreciat pe parcursul şedinţei de ieri. Ultima tranzacţie a fost efectuată la preţul de 7.050 lei/titlu, cu 2,9% mai mare decît cursul de închidere de vineri. Cele mai mari pachete transferate ieri au numărat 155.000 de titluri şi 112.500 titluri. Acestea au fost tranzacţionate la preţul de 6.900 lei/acţiune şi respectiv 7.000 lei/acţiune. Restul pachetelor transferate au avut sub 100.000 de titluri.

"Amonil" Slobozia

Pe parcursul şedinţei bursiere de ieri au fost efectuate 25 de tranzacţii cu peste 3,7 milioane de acţiuni AMO, toate la preţul de 348 lei/titlu, acesta reprezentînd un nou maxim de tranzacţionare al ultimului an. Cursul de ieri este cu 14,9% mai mare decît preţul de închidere de vineri. În prima parte a şedinţei a fost transferat un pachet de 141.000 de titluri (cel mai mare pachet transferat ieri), la preţul de 1.060 lei/acţiune. Brokerii consideră că aprecierea cursului acţiunilor AMO este de natură speculativă.

"Oltchim" Rîmnicu Vîlcea

Preţul acţiunilor OLT s-a înscris pe parcursul şedinţei de ieri pe un trend ascendent, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Au fost transferate peste 4,5 milioane de titluri, valoarea tranzacţiilor perfectate cu acestea fiind de 5,1 miliarde de lei. Ultimul transfer a fost efectuat la cursul de 1.180 lei/acţiune (maximul zilei), cu 14,6% mai mare decît preţul de închidere de vineri. Spre sfîrşitul şedinţei bursiere, în piaţă nu mai erau ordine de cumpărare. Brokerii consideră că acţiunile OLT au fost preferate de investitori, datorită preţului mic la care acestea sînt tranzacţionate.

"MJ Maillis România" Bucureşti

Pe parcursul sesiunii bursiere de ieri, preţul acţiunilor MJM s-a înscris pe un trend ascendent, pe fondul unei lichidităţi reduse. valoarea tranzacţiilor efectuate cu acţiuni MJM a fost de 167,5 milioane de lei. La jumătatea şedinţei bursiere a fost transferat un pachet de 4.700 titluri (cel mai mare pachet transferat ieri), la preţul de 19.900 lei/acţiune. Brokerii consideră că şi acţiunile MJM au fost preferate ieri de către investitori datorită preţului mic de tranzacţionare. Ei precizează că interesul faţă de aceste acţiuni era scăzut întrucît societatea a acordat dividende mici acţionarilor (1.000 lei/acţiune anul trecut), cea mai mare parte a profitului fiind repartizată pentru efectuarea de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb