BVB - DUPĂ ANUNŢAREA CONVOCATORULUI AGA, Acţiunile TLV şi-au dublat lichiditatea

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 22 martie 2004

Şedinţa bursieră de vineri a fost caracterizată printr-o creştere susţinută a cursurilor titlurilor emise de societăţile listate, pe fondul unei dublări a lichidităţii. Valoarea totală a transferurilor a fost de 134,6 miliarde de lei, reprezentînd, în opinia brokerilor, un nivel record în condiţiile în care toate tranzacţiile au fost comune.

Indicele BET a înregistrat vineri o creştere cu 3,39%, depăşind, pe parcursul şedinţei, nivelul "psihologic" de 3.000 puncte.

Acţiunile SIF au avut o evoluţie stabilă, toate încheind sesiunea bursieră de vineri la acelaşi preţ ca joi. Cele mai lichide au fost titlurile emise de SIF "Transilvania", valoarea transferurilor încheiate cu acestea ridicîndu-se la nivelul de 7 miliarde de lei. Brokerii consideră că această situaţie nu este expresie a interesului crescut faţă de titlurile SIF "Transilvania", ci mai degrabă un schimb de pachete, investitorii preferînd în continuare acţiunile emise de SIF "Oltenia", care mai pot fi cumpărate pentru dividende pînă la 30 martie.

"Vel Pitar" Rîmnicu Vîlcea

Preţul acţiunilor "Vel Pitar" a crescut, pentru a treia zi consecutiv, ajungînd la un nou maxim istoric, de 5.250 de lei/acţiune. Brokerii consideră că această evoluţie este determinată de faptul că societatea a fost oprită un timp de la tranzacţionare. Ei cred că evoluţia actuală este consecinţa recuperării creşterii care ar fi fost înregistrată în perioada de suspendare, cînd tendinţa generală a pieţei a fost ascendentă.

"Banca Transilvania" Cluj Napoca

Majorarea capitalului social, anunţată prin convocarea AGA, a menţinut tendinţa de creştere a cursului acţiunilor TLV şi vineri. Pe parcursul sesiunii, preţul titlurilor TLV a atins un nou maxim istoric, de 7.100 de lei/acţiune. Cu toate acestea, preţul titlurilor TLV a evoluat pe un trend descres-cător, spre sfîrşitul şedinţei dominînd vînzătorii. Analiştii apreciază că aprecierea cursu-lui acţiunilor TLV a fost normală. Ei cred că preţul acestora ar mai putea creşte şi în şedinţele următoare, ajungînd pînă la 7.200 lei/acţiune.

SNP "Petrom" Bucureşti

Lichiditatea titlurilor SNP "Petrom" a crescut semnificativ în şedinţa de vineri, numărul acţiunilor transferate ajungînd la 14 milioane de bucăţi. Ultima tranzacţie a fost realizată la preţul maxim, de 2.100 lei/acţiune, valoare care reprezintă şi un nou maxim istoric pentru titlurile companiei bucureştene. Analiştii consideră că această creştere spectaculoasă este determinată de faptul că acţiunile SNP vor fi oprite astăzi de la tranzacţionare pentru întrunirea AGA şi pentru înregistrarea majorării capitalului social hotărîtă pe 19 decembrie 2003.

"Siretul" Paşcani

Cursul acţiunilor "Siretul" Paşcani a variat în cadrul sesiunii bursiere de vineri între 11.000 şi 11.500 lei/acţiune, atingînd astfel un nou maxim istoric. Analiştii apreciază că această evoluţie este determinată de intenţia conducerii să majoreze capitalul social şi de splitarea valorii nominale de la 2.500 la 1.000 lei/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb