BVB Gabriel Rotaru, Intercapital Invest:"Rulajele mari s-au diminuat vizibil, pe o scădere generală a bursei"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 noiembrie 2015

Gabriel Rotaru, Intercapital Invest:"Rulajele mari s-au diminuat vizibil, pe o scădere generală a bursei"

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în scădere, pe fondul unei lichidităţi mai mici faţă de ziua anterioară, de 28,04 milioane de lei (6,3 milioane de euro).

Gabriel Rotaru, trader în cadrul Intercapital Invest, ne-a declarat: "Scăderile revin la BVB după ce OMV Petrom şi Banca Română pentru Dezvoltare au anunţat rezultate mai slabe la nouă luni faţă de perioada similară a anului trecut. Pentru prima, scăderea până la finalul şedinţei a fost destul de nesemnificativă, mai ales că trendul acţiunilor SNP se află în declin de mai multă vreme. În schimb, pentru acţiunile BRD scăderea vine după o apreciere în forţă mai ales în prima parte a săptămânii curente. Odată cu acestea, s-au corectat şi titlurile Banca Transilvania, revelaţia pieţei interne, care în urmă cu două şedinţe atingea un nou maxim istoric. Aşadar, pe o scădere generală bursei, rulajele mari s-au diminuat vizibil, coborând la jumătate faţă de înregistrările de până ieri (miercuri, n.r.). De menţionat că cele mai lichide rămân acţiunile Fondul Proprietatea, urmate îndeaproape de titlurile Electrica".

Aşadar, topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 8,44 milioane de lei. Cotaţia FP a scăzut cu 0,71% la 0,835 lei/unitate.

Titlurile "Electrica" (EL) s-au depreciat cu 0,17%, la 12,04 lei/unitate, în urma unui rulaj de 5,98 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "BRD - Groupe Société Générale" (BRD) de 2,73 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 11,82 lei/unitate, în coborâre cu 1,34%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Banca Transilvania" (TLV), cu un rulaj de 2,22 milioane de lei. Cotaţia TLV s-a depreciat cu 2,09%, ultimul preţ fiind de 2,58 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost consemnate, în total, trei tranzacţii. Două dintre acestea, care au însumat 0,91 milioane de lei, au fost realizate cu acţiuni TLV la un preţ de 2,605 lei/unitate, în scădere cu 1,14% faţă de referinţă. A mai fost înregistrat un transfer cu titluri "Transgaz" (TGN), în valoare de 0,52 milioane de lei, în creştere cu 0,38%, la preţul de 262 lei/acţiune.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, scăzut cu 0,86%, iar BET-Plus, care a arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,82%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,54%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,79%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 0,57%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. DIN CAUZA LIMBAJULUI INJURIOS OPINIA ŞI RĂSPUNSURILE AU FOST MUTATE ÎN COŞUL DE GUNOI AL FORUMULUI BURSA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb