BVB Indicii au mai făcut un pas înainte, pe o lichiditate consistentă

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 28 iulie 2010

Indicii au mai făcut un pas înainte, pe o lichiditate consistentă

Lichiditatea Bursei de Valori Bucureşti a depăşit ieri 36 milioane de lei, fiind în creştere faţă de valoarea tranzacţiilor efectuate luni, pe fondul revenirii în piaţă a investitorilor, atraşi de creş-terile semnificative înregistrate de indicii bursieri.

Acţiunile de la Bursa de Valori Bucureşti au încheiat şedinţa de ieri pe "verde", fiind contaminate de evoluţia pieţelor externe.

Sectorul SIF a fost câştigătorul pieţei, după ce a continuat aprecierile de luni, consemnând creşteri de până la 5,20% pe parcursul zilei. Astfel, indicele BET-FI, care urmăreşte evoluţia preţurilor la care se tranzacţionează acţiunile celor cinci SIF-uri, a ajuns, în prezent, la 23.153 puncte.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), s-a apreciat cu 4,01%, în şedinţa bursieră de ieri, ajungând la 5.172 puncte, în timp ce indicele compozit, BET-C, care reflectă evoluţia generală a preţurilor acţiunilor cotate la bursă, a câştigat 2,89%, până la 3.005 puncte.

Acţiunile BRD - Groupe Societe Generale" (simbol BRD) au fost cele mai lichide din piaţă, înregistrând schimburi de 9,97 milioane lei, în total fiind transferate 0,88 de milioane de acţiuni. Cotaţia de referinţă a urcat la 11,4 lei/acţiune.

Acţiunile SIF5 "Oltenia" s-au apreciat şi ele cu 4,55%, la 1,38 lei/titlu, în urma unor transferuri de 6,59 milioane de lei, ocupând locul doi în topul rulajelor de pe Bursă, în timp ce tranzacţiile cu acţiuni "Banca Transilvania" Cluj Napoca (simbol TLV) au însumat 1,46 milioane de lei.

Printre cele mai lichide acţiuni din piaţă s-au numărat şi cele emise de SIF2 "Moldova", care au continuat aprecierile semnificative de luni, marcând o creştere de 4,90%, până la 1,07 lei/unitate.

Cursul acţiunilor "Transilvania Construcţii" (simbol COTR) a înregistrat cea mai mare depreciere, de 2,25%, ajungând la 43,4 lei, în timp ce acţiunile "COMCM" Constanţa (simbol CMCM) au consemnat o apreciere de 10,20%, până la 0,27 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb