BVB Indicii, în apreciere, pe fondul unui rulaj modest, de 3,5 milioane euro

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 14 septembrie 2016

Indicii, în apreciere, pe fondul unui rulaj modest, de 3,5 milioane euro

Titlurile "Fondul Proprietatea", cele mai lichide

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 15,81 milioane de lei (3,55 milioane euro), mai mic decât luni (11,1 milioane euro).

Raportul zilnic realizat de firma de brokeraj Prime Transaction arată: "Indicii au revenit pe plus astăzi (ieri, n.r.), topul creşterilor fiind condus de BET-FI, cu 0,71%. Indicele SIF-urilor şi Fondului Proprietatea a fost ajutat de evoluţiile bune ale acţiunilor SIF Moldova (SIF2), +2,13% şi SIF Muntenia (SIF4), +1,58%. Alte creşteri mari au venit de la titlurile Electrica (EL), +1,19%, Bursa de Valori Bucureşti (BVB), +1,15% şi Conpet (COTE), +2,78%. Lichiditatea a scăzut abrupt, până la doar 3,5 milioane de euro per total. Dintre acestea, 2,85 milioane au fost tranzacţionate pe piaţă de acţiuni, ceva mai mult de 200.000 pe cea de obligaţiuni şi circa 450.000 pe cea de certificate".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 3,9 milioane de lei. Cotaţia FP a urcat cu 0,51%, preţul de închidere fiind de 0,784 lei/unitate.

Titlurile "Romgaz" (SNG) au crescut cu 0,21%, la 23,95 lei/unitate, în urma unui rulaj de 1,8 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD) de 1 milion de lei, preţul de închidere fiind de 11,24 lei/unitate, în apreciere cu 0,36%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Electrica" (EL), cu un rulaj de 0,77 milioane de lei. Ultimul preţ al transferurilor cu acţiuni EL a fost de 13,58 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" nu s-au înregistrat tranzacţii.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,41%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a sporit cu 0,45%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,48%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a apreciat cu 0,6%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. nimeni nu are curajul sa spuna adevarul, cind avem cresteri pe lichiditate mica si scaderi pe lichiditate mare inseamna ca urmeaza ceva de rau pentru bursa noastra,se stie ca sunt deja fonduri care vor sa plece dar nu au cui sa vinda.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb