BVB Indicii, în scădere, pe fondul unui rulaj de 9,42 milioane de euro

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 aprilie 2016

Alexandru Chiriluş, Intercapital Invest: "62% din lichiditatea pieţei, realizată de tranzacţiile cu titluri TLV, BRD şi SNG"

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în depreciere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare mai mare decât vineri, de 42,1 milioane de lei (9,42 milioane de euro).

Alexandru Chiriluş, broker în cadrul Intercapital Invest, ne-a declarat: "Şedinţa de tranzacţionare de astăzi (ieri, n.r.) a fost stabilă din punctul de vedere al lichidităţii, piaţa regular însumând tranzacţii de peste 24 milioane lei şi «deal»-uri de aproximativ 8 milioane lei. În topul lichidităţii s-au făcut remarcate acţiunile Banca Transilvania (TLV), BRD - Groupe Societe Generale (BRD) şi Romgaz (SNG), cu valori totale tranzacţionate reprezentând 62% din totalul de astăzi (ieri, n.r.)".

Aşadar, pe piaţa "regular", clasamentul lichidităţii a fost condus de acţiunile TLV, simbol pe care au fost realizate transferuri în valoare de 6,25 milioane de lei. Cotaţia TLV a coborât cu 0,18%, preţul de închidere fiind de 2,75 lei/unitate.

Titlurile BRD s-au depreciat cu 0,4%, la 9,98 lei/unitate, în urma unui rulaj de 5,41 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni SNG de 3,26 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 26,75 lei/unitate, în scădere cu 0,74%.

Pe piaţa "deal" au fost consemnate, în total, şase tranzacţii. Două dintre acestea, însumând 4,14 milioane lei, au fost realizate cu titluri "Transgaz" (TGN), la preţul de 276 lei/unitate, în depreciere cu 2,82%.

De asemenea, a fost înregistrat un transfer cu titluri "Fondul Proprietatea" (FP), de 1,52 milioane de lei. Cotaţia FP a coborât cu 0,65%, tranzacţia fiind încheiată la preţul de 0,76 lei/acţiune.

A mai fost încheiat un «deal» de 1,22 milioane lei, cu acţiuni "SIF Oltenia" (SIF5), la preţul de 1,55 lei/unitate, în scădere cu 0,13%.

Nu în ultimul rând, a fost înregistrată o tranzacţie cu titluri "Natura Quattuor Energia Holdings" (SCPS), de 0,88 milioane de lei. Cotaţia SCPS a stagnat la preţul de 0,58 lei/acţiune.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,25%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,26%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,07%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,2%, la fel ca şi indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb