BVB Investitorii au cumpărat mai puţin decît în şedinţele precedente

RODICA ORJANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 9 martie 2004

Tendinţa generală a cotaţiilor a fost ieri de scădere, fapt reflectat şi de reducerea celor trei indici bursieri. Cel mai mult a pierdut indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni de la prima categorie a Bursei. Valoarea acestuia a scăzut ieri cu 1,22% faţă de cea înregistrată vineri, pe fondul unei lichidităţi în scădere. Valoarea tranzacţiilor realizate cu acţiunile de la prima categorie a Bursei a fost ieri de 8,38 miliarde de lei, iar totalul Bursei s-a ridicat la 41,6 miliarde de lei. Reducerea cotaţiilor acţiunilor lichide nu i-a îngrijorat pe analişti, întrucît a fost însoţită de un număr redus de acţiuni tranzacţionate.

Piaţa acţiunilor SIF a fost liniştită, valoarea tranzacţiilor ridicîndu-se la numai 17,8 miliarde de lei. Cea mai accentuată scădere a cursului, cu 5,9% faţă de vineri, a fost consemnată de SIF "Transilvania". Societatea de investiţii a fost ieri şi cea mai lichidă dintre titlurile SIF, fiind tranzacţionate puţin peste două milioane de acţiuni. Brokerii susţin că evoluţia cursului acţiunilor SIF "Transilvania" a fost normală, ieri fiind prima zi în care acţiunile nu au mai fost purtătoare de dividende. Preţul acţiunilor SIF "Banat Crişana" a închis şedinţa de ieri la un curs de 4.800 lei/acţiune, în creştere cu 2,1% faţă de cel înregistrat vineri.

"Banca Română pentru Dezvoltare"

Acţiunile BRD au avut ieri o evoluţie descrescătoare, cursul reducîndu-se pînă la 26.200 lei/acţiune. Cursul minim a fost cel la care s-a realizat şi ultima tranzacţie, cu 1,9% sub cel de vineri. Lichiditatea redusă (numai 36.987 acţiuni transferate) reflectă tendinţa de aşteptare a investitorilor, care doresc mai multe informaţii cu privire la rezultatele financiare ale com-paniei.

"Banca Transilvania" Cluj

Lichiditatea acţiunilor TLV a fost mai scăzută decît în şedinţele precedente, ieri fiind tranzacţionate doar 250.121 de titluri. Preţul a oscilat între 6.150 şi 6.200 lei/acţiune, ultima tranzacţie fiind realizată la cursul de închidere de vineri. Brokerii susţin că preţul acţiunilor TLV se va stabiliza, în ur-mă-toarele şedinţe, în jurul valorii de 6.200 lei/acţiune.

"Azomureş" Tîrgu Mureş

Preţul acţiunilor AZO a înregis-trat ieri o scădere cu 2,5% faţă de nivelul consemnat vineri, ajungînd la 3.900 lei/ac-ţi-une. Cotaţia a oscilat, pe parcursul şedinţei, între 3.850 şi 4.000 lei/acţiune. Brokerii consideră că evoluţia preţului ac-ţiunilor AZO în şedinţa de ieri a fost normală, fiind o corecţie după aprecierea semnificativă de săptămîna trecută.

"Amonil" Slobozia

Cotaţia acţiunilor AMO s-a stabilizat ieri la 144 lei/acţiune, în condiţiile în care lichiditatea a fost bună (4 milioane de acţi-uni tranzacţionate). Pe parcursul şedinţei, cursul a crescut pînă la 146 lei/acţiune, iar ultima tranzacţie a fost realizată la cursul de vineri. Brokerii susţin că nu-mărul cumpărătorilor a fost de-păşit cel al vînzătorilor. Decizia investitorilor să-şi vîndă acţiunile AMO a dost determinată de informaţiile potrivit cărora societatea îşi va înceta activitatea în luna aprilie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb