BVB Investitorii au preferat titlurile "Rompetrol Rafinare"

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 27 aprilie 2004

Şedinţa bursieră de luni a fost caracterizată prin scăderea cursurilor la majoritatea acţiunilor cotate. Valoarea totală a tranzacţiilor a fost de 108 miliarde de lei, în creştere uşoară faţă de nivelul sesiunii de vineri. Vedetele şedinţei au fost titlurile "Banca Transilvania" şi "Rom-petrol Rafinare", valoarea transferurilor efectuate cu aces-tea reprezentînd aproape 90% din totalul bursier.

Titlurile emise de societăţile de investiţii au fost suspendate şi ieri de la tranzacţionare întrucît la sfîrşitul săptămînii trecute au avut loc Adunările Generale ale celor cinci SIF-uri.

SNP "Petrom" Bucureşti

Preţul acţiunilor SNP s-a înscris pe parcursul sesiunii bur-siere de luni pe un trend des-crescător. Nivelul minim al acestuia, de 2.200 de lei/acţiune, a fost consemnat în partea a doua a şedinţei în cadrul unor tranzacţii cu pachete mai mici de 500 de titluri. Ultimul transfer a fost efectuat la preţul de 2.350 lei/acţiune, cu 6% mai mic decît nivelul de la sfîrşitul şedintei de vineri. Au fost tranzacţionate peste 2,8 milioane de acţiuni, în valoare de 6,7 miliarde de lei. Analiştii consideră că scăderea preţului a fost determinată de numărul redus de ordine de vînzare.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Titlurile RRC au fost caracterizate prin creşterea cursului, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Valoarea totală a tranzacţiilor a fost de 47,3 miliarde de lei, la un număr de peste 62 milioane de acţiuni transferate. În prima parte a sesiunii, preţul ac-ţiunilor RRC a crescut de la 740 lei la 780 lei/acţiune, după care trendul s-a inversat. Spre sfîrşitul sesiunii, a fost tranzacţionat un pachet de 3 milioane de ac-ţiuni, la cursul de 750 de lei/ac-ţiune. Ultimul trans-fer a fost efectuat la cursul de 740 lei/ac-ţiune, în creştere cu 1,4% faţă de nivelul înregis-trat la finele şedinţei bursiere de vineri. Brokerii consideră că aprecierea cursului a fost determinată de numărul mare de ordine de cum-părare.

"Banca Transilvania" Cluj Napoca

Evoluţia preţului acţiunilor TLV s-a înscris pe un trend des-crescător, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Valoarea totală a tranzacţiilor a atins nivelul de 47,1 miliarde de lei, la un nu-măr de peste 7,7 milioane de acţiuni transferare. În partea a doua a şediţei a fost efectuat un transfer cu 380 de titluri, la pre-ţul maxim al zilei, de 6.350 de lei/acţiune. Ultima tranzacţie a fost realizată la cursul de 6.050 de lei/acţiune, cu 3,2% mai mic decît nivelul înregistrat la finele sesiunii bursiere precedente. Analiştii consideră că preţul acţiunilor TLV s-a depreciat ca urmare a presiunii mari la vînzare.

"Policolor" Bucureşti

Preţul acţiunilor "Policolor" s-a depreciat cu 4% faţă de şedinţa anterioară, pe fondul unui volum mic de tranzacţionare. Au fost transferate 113 mii de acţiuni, în valoare de 688 milioane de lei. Brokerii consideră că scăderea cursului a fost determinată de lansarea de către un investitor a unui ordin de vînzare pentru 80.000 de acţiuni, la preţul minim al şedinţei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb