BVB / MARCEL MURGOCI, ESTINVEST: "O şedinţă de aşteptare la BVB, investitorii sunt nehotărâţi"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 27 august 2015

"O şedinţă de aşteptare la BVB, investitorii sunt nehotărâţi"

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în scădere, pe fondul unei lichidităţi mai mici faţă de ziua precedentă, de 20,3 milioane de lei (4,57 milioane de euro).

Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani, ne-a declarat: "Evoluţia diferită a pieţelor internaţionale (indicii bursieri americani au crescut, cei europeni s-au depreciat, în timp ce bursele asiatice au evoluat divergent) şi-a pus amprenta şi asupra pieţei autohtone. Din acest mix extern a rezultat o şedinţă de relaxare, de aşteptare a unor semnale care să dea certitudini în privinţa deciziilor viitoare. Investitorii sunt destul de nehotărâţi".

De asemenea, un rol important pe pieţele externe îl va juca în continuare situaţia din China, potrivit brokerilor. Nicu Grigoraş, director departament tranzacţionare şi front office al Intercapital Invest, este de părere că "ştirile legate de starea economiei chineze vor afecta evoluţia principalilor indici bursieri în următoarele luni".

Topul lichidităţii a fost condus, ieri, de acţiunile "BRD - Groupe Société Générale" (BRD), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 4,44 milioane de lei. Cotaţia BRD a scăzut cu 3,1%, la 10,3 lei/unitate.

Titlurile "Banca Transilvania" (TLV) au stagnat la 2,2 lei/unitate, în urma unui rulaj de 4,09 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Fondul Proprietatea" (FP) de 1,63 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,7535 lei/unitate, în scădere cu 0,72%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Electrica" (EL), cu un rulaj de 1,53 milioane de lei. Cotaţia EL s-a apreciat cu 1,43%, ultimul preţ fiind de 12,75 lei/unitate.

Şedinţa de ieri nu a înregistrat nicio tranzacţie de tip "deal".

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,68%, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,66%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,5%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,67%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a depreciat şi el cu 0,73%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nori negri de furtuna se anunta pe marile si oceanele financiare ale lumii !

    Cine vrea sa iasa la pescuit blue chips-uri trebuie sa aiba submarin ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb