BVB/ NICU GRIGORAŞ, INTERCAPITAL: "BRD şi Banca Transilvania, peste 50% din rulajul bursier"

ALEXANDRU COSTEA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 10 august 2015

"BRD şi Banca Transilvania, peste 50% din rulajul bursier"

Lichiditatea Bursei de Valori Bucureşti a fost "extrem de redusă" în şedinţa de vineri, singurele companii listate pe care s-au făcut schimburi mai importante fiind BRD şi Banca Transilvania (TLV), ne-a declarat Nicu Grigoraş, Director Departament Tranzacţionare şi Front Office în cadrul Intercapital Invest. Pe titlurile celor două bănci s-au făcut tranzacţii cumulând mai mult de 50% din volumul total tranzacţionat, potrivit domniei sale.

Totalul tranzacţiilor de la BVB s-a ridicat la peste 23,25 milioane de lei (5,27 milioane de euro). Schimburile cu acţiuni au însumat 22,1 milioane lei (5,01 milioane de euro), iar pe segmentul de certificate au fost făcute tranzacţii de 1,125 milioane lei (255.142 euro).

"Rezultatele financiare raportate de BRD şi Erste Bank indică o reluare a creditării la nivelul celor mai mari bănci din sistem, trend care cel mai probabil va continua şi pe viitor. Sistemul bancar începe să lase în urmă problemele anilor trecuţi şi odată cu reluarea creditării încep să apară şi rezultatele financiare peste aşteptări", ne-a mai spus Nicu Grigoraş.

Acesta se aşteaptă ca băncile listate să publice rezultate financiare peste aşteptări în trimestrele care urmează.

Titlurile TLV au înregistrat cea mai valoare a tranzacţiilor, în şedinţa de vineri, de 7,57 milioane lei. Cotaţia TLV a urcat cu 1,64%, la 2,48 lei/unitate.

Acţiunile BRD au însumat tranzacţii de 5,034 milioane lei, dintre care peste 4,5 milioane lei pe piaţa "regular", iar 526.874 lei pe piaţa "deal". Cotaţia BRD a scăzut cu 0,68%, la 11,62 lei/unitate.

Titlurile Fondului Proprietatea (FP) au înregistrat transferuri de peste 2,103 milioane lei. Cotaţia FP a scăzut cu 0,74%, la 0,807 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au mai fost efectuate tranzacţii cu acţiuni Transgaz (TGN) de 1,366 milioane lei. Cotaţia TGN a urcat cu 0,88%, la 274 lei/unitate.

Indicele de referinţă BET al BVB, care arată evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni, a închis în urcare cu 0,12%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a crescut uşor, cu 0,09%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor s-a depreciat cu 0,42%, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a majorat uşor cu 0,07%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,12%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb