BVB Tranzacţii speciale cu titluri SIF

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 18 august 2004

La BVB au fost efectuate ieri tranzacţii în valoare totală de 107,4 miliarde de lei, sumă din care 26,3 miliarde reprezintă transferurile cu obligaţiuni "Raiffeisen Bank". Au fost tranzacţionate 5.010 obligaţiuni la un preţ cu 1% mai mare decît valoarea nominală (5 milioane de lei). Cei trei indici bursieri s-au apreciat ieri, pe fondul creşterii cursurilor pentru 26 din cele 58 de simboluri tranzacţionate. Cea mai bună evoluţie a fost înregistrată de BET-FI, de 1,18%, aceasta fiind determinată de aprecierile preţurilor acţiunilor celor cinci societăţi de investiţii.

"Rolast" Piteşti (RLS)

Interesul investitorilor pentru acţiunile RLS s-a menţinut şi ieri la un nivel ridicat, cursul acestor titluri înscriindu-se pe parcursul şedinţei bursiere de ieri pe un trend ascendent, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Au fost transferate 12,3 milioane de acţiuni, în valoare totală de 22,1 miliarde de lei. Cursul a atins, la jumătatea şedinţei un maxim de 1.800 lei/acţiune, după care, spre sfîrşit, preţul a înregistrat o uşoară corecţie negativă, nivelul său la închiderea sesiunii bursiere fiind de 1.790 lei/acţiune. Brokerii au precizat că, în jurul orei 12, un investitor a lansat un ordin de cumpărare pentru 3 milioane de acţiuni şi le-a achiziţionat, în cadrul a două tranzacţii, la cursul de 1.800 lei/titlu.

"Alro" Slatina (ALR)

În urma raportării de către societate a rezultatelor financiare aferente primului semestru 2004, în creştere semnificativă faţă de anul anterior, interesul investitorilor faţă de acţiunile ALR a s-a amplificat, fapt ce a condus la majorarea semnnificativă a preţului de tranzacţionare. Astfel, cursul a crescut pe parcursul şedinţei bursiere de la 40.000 lei la 41.000 de lei, acesta din urmă fiind şi preţul de închidere, cu 12,6% mai mare decît preţul la care a fost efectuată ultima tranzacţie luni.

"Banca Transilvania Cluj Napoca (TLV)

Investitorii continuă să aştepte derularea ofertei publice de vînzare a celor peste 3 milioane de acţiuni TLV rămase nesubscrise în cadrul majorării, fapt ce a condus ieri la realizarea unui volum redus de tranzacţionare al acţiunilor băncii. Majoritatea tranzacţiilor de ieri au fost perfectate la cursul de 6.700 lei/acţiune, acesta fiind şi cursul de închidere, acelaşi cu preţul la care a fost efectuat luni ultimul transfer.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb