BVB Uşoare scăderi în sectorul SIF

C.V.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 7 august 2006

Sfârşitul de săptămână nu a adus schimbări semnificative în ceea ce priveşte lichiditatea pieţei, tranzacţiile încheiate vineri ajungând la 7.123.778 euro. Toţi indicii bursieri au închis şedinţa pe minus, începând cu BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare, care a pierdut cel mai mult ( -1,66%), indicele BET-C care urmăreşte evoluţia tuturor titlurilor cotate a scăzut cu -0,32%, iar BET care reflectă evoluţia preţurilor celor mai lichide zece titluri cotate a scăzut cu -0,27%.

Silviu Turc, de la SSIF "Broker", consideră că şedinţa de la sfârşitul săptămânii trecute a fost una mai liniştită decât de obicei. De dimineaţă au fost înregistrate creşteri, însă acestea au fost repede calmate, iar până la finalul sesiunii bursa a scăzut constant. Domnul Turc a comentat, de asemenea, că în sectorul societăţilor de investiţii financiare au fost înregistrate tranzacţii destul de bune, deşi SIF-urile s-au corectat cu aproximativ 2% până la finalul şedinţei. Domnia sa a mai adăugat, referitor la corecţiile SIF-urilor, că momentan nu există motive de îngrijorare.

Acţiunile "BRD-Group Societe Generale" Bucureşti s-au mai oprit din galopul în care se află de o săptămână, încheind şedinţa la 17,5 lei. Vineri s-au înregistrat volume mai mici pe BRD, în comparaţie cu şedinţele trecute, a mai subliniat Silviu Turc.

Toate societăţile de investiţii financiare au încheiat vineri sesiunea pe minus. Cu titlurile SIF 2 "Moldova" s-au efectuat cele mai importante tranzacţii în valoare de aproape 5 milioane lei, reprezentând 19% din totalul pieţei. Cu toate aces-tea, cotaţia acţiunilor a scăzut cu -2% până la închiderea şe-dinţei. La începutul şedinţei de vineri, cotaţia acţiunilor SIF 2 a dat semne de creştere, după care a început să scadă, până la 2 lei/acţiune, nivel la care a închis ziua. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu acţiunile SIF 5 "Oltenia", care au crescut uşor în deschidere, după care au scăzut până la sfârşit. Preţul de închidere a fost de 2,47 lei.

SIF 5 "Oltenia" s-a situat în urma SIF 2, cu transferuri care au totalizat aproape 4 milioane lei. Aşa cum a obişnuit, "Rompetrol Rafinare" Constanţa a fost vineri liderul în privinţa volumului cu 25.813.000 titluri transferate. Pe primul semestru al anului, societatea a înregistrat o pierdere de -34 milioane lei, nereuşind să depăşească rezultatul negativ de pe primele trei luni.

Până la sfârşitul şedinţei, cotaţia titlurilor RRC a cumulat o pierdere de -3%, iar preţul de închidere a fost de 0,078 lei.

è Petrom Bucureşti (SNP)

În ultima şedinţă a săptămâ-nii trecute, acţiunile SNP au închis şedinţa la 0,0%, evoluând constant la 0,52 lei/ acţiune.

Siviu Turc apreciază că acestor titluri le va fi greu să se aprecieze în aşteptarea deciziei de distribuţie a acţiunilor către salariaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb