CA, în România prin SolvIT Networks, anunta rezultatele celui de-al doilea trimestru al anului 2008

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 23 noiembrie 2007

Veniturile au crescut cu 8%

Cresteri GAAP EPS de la $0.09 la $0.26

Compania îsi modifica prognoza pe întregul an

CA reprezentata în România de SolvIT Networks, una dintre cele mai mari companii de software din lume, a anuntat rezultatele pentru cel de-al doilea trimestru al anului fiscal 2008, care s-a terminat la 30 sept 2007.

O privire de ansamblu asupra informatiilor financiare

"Dorim sa marcam faptul ca acesta este al patrulea trimestru consecutiv de succese remarcabile. Am avansat sesizabil spre scopul nostru de a transforma CA în una dintre cele mai puternice furnizoare de software din lume," a afirmat John Swaison, presedinte CA si CEO. "Cei mai mari si importanti utilizatori IT vin la noi pentru a-i ajuta sa-si conduca, administreze si securizeze infrastructurile IT utilizând software de la CA".

"Vedem clienti cu adevarat multumiti pe masura ce ei observa ca produsele si serviciile CA îi pot ajuta sa administreze costurile generate de IT, eficienta si securitatea si le permite sa se asigure ca investitiile IT pe care le fac sunt conforme cu strategia lor de business. Vom continua sa investim în tehnologii de software care sa poata oferi asta, pe masura ce ne îmbunatatim procesele interne, vânzarile si eficienta marketingului. Toate acestea ne-au dat încrederea ca strategia noastra de Enterprise IT Management este pe drumul cel bun, si ca suntem de asemenea pe drumul cel bun pentru împlinirea obiectivelor financiare", a concluzionat el.

Rezultatele celui de-al doilea trimestru

Venitul total pe al doilea trimestru a fost de $1.067 mld, o crestere de 8 procente, comparativ cu $987 milioane raportate în aceeasi perioada a anului precedent.

Pentru prima jumatate a anului fiscal 2008, venitul total a fost de $2.092 mld, crestere de 8% fata de perioada similara a anului fiscal 2007.

Venitul total obtinut în America de nord a crescut cu 5 procente în timp ce în relatiile internationale cresterea a fost de 12 procente, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior.

Valoarea tuturor produselor si serviciilor înregistrate în cel de-al doilea trimestru a fost de $1.007 mld, o crestere de 46 procente fata de $690 mil raportate în perioada similara a anului precedent. Cresterea înregistrarilor a fost dictata în general de numarul tot mai mare de contracte importante care au fost reînnoite în acest trimestru, ca si de o crestere a duratei acestora. Pe parcursul acestui trimestru compania a reînnoit 16 licente cu o valoare mai mare de $10 mil, totalizând $334 mil, comparativ cu 6 asemenea afaceri, totalizând $113 mil, în aceeasi perioada a anului trecut. Durata valorii medii a noilor înregistrari a fost de 3.17 ani, comparativ cu 2.98 ani În aceeasi perioada a anului precedent.

Pentru prima jumatate a anului fiscal 2008, valoarea totala a produselor si serviciilor înregistrate a fost de $1.841, cu 47 procente mai mult decât $1.252, valoarea înregistrata în prima jumatate a anului fiscal 2007. Compania asteapta ca cresterea înregistrarii produselor si serviciilor în întregul an fiscal sa fie de doi digiti cel putin.

Toate cheltuielile, înainte de plata dobânzilor si a taxelor, pentru cel de-al doilea trimestru au fost de $823 mil, înregistrând o scadere de 9 procente, comparativ cu $907 mil în aceeasi perioada a anului anterior. Cel de-al doilea trimestru a fost afectat pozitiv de o scadere a amortizarii software-ului capitalizat si o scadere a cheltuielilor de restructurare comparativ cu anul trecut. În cel de-al doilea trimestru venitul din operatiile GAAP a fost de $244 mil, reprezentând o limita operationala de 23% si o îmbunatatire de 15 procente fata de anul anterior.

Cheltuielile totale, înainte de plata dobânzilor si a taxelor pentru prima jumatate au fost de $1.637 mld, cu o scadere de 9 procente, comparativ cu $1.805 mld raportate în prima jumatate a anului fiscal 2007.

Utilizand o baza non-GAAP care exclude software-ul comercializat si amortizarea si restructurarea imperceptibile si alte costuri, compania a raportat în al doilea trimestru cheltuieli operative de $779 mil, o crestere de 3 procente de la $756 mil raportate în aceeasi perioada a anului anterior. Excluzând impactul negativ al valutei, cheltuielile operationale au fost aproximativ constante. În cel de-al doilea trimestru venitul din operatiunile non-GAAPa fost de $288 mil, reprezentând o limita operationala de 27 procente si o îmbunatatire de 4 procente fata de anul anterior.

Pentru prima jumatate a anului fiscal 2008, cheltuielile operatiilor non-GAAP au fost de $1.548 mld, aproximativ constante, fata de $1.539 mld înregistrate în aceeasi perioada a anului anterior.

Compania a înregistrat venit GAAP din continuarea operatiunilor de $137 mil pentru ce-l de-al doilea trimestru sau de $0.26 pe actiune, comparativ cu $54 mil sau $0.9/actiune în anul precedent. Aceasta îmbunatatire este rezultatul unui venit mai mare si a scaderii amortizarii costurilor software-ului descrisa mai sus.

Pentru prima jumatate a anului 2008, veniturile GAAP din operatiunile care continua au fost de $266 mil, sau de $0.49 pe actiune, crestere de la $89 mil, sau $0.15/actiune, raportata în aceeasi perioada a anului fiscal 2007.

Compania a înregistrat un venit non-GAAP din operatiuni care continua de $173 mil pentru ce-l de-al doilea trimestru, sau de $0.32 pe actiune, comparativ cu $153 mil, sau $0.26/actiune, raportat cu un an înainte. Pentru prima jumatate a anului fiscal 2008, venitul non-GAAP din continuarea operatiunilor a fost de $332 mil, cu o crestere de 29 procente fata de prima jumatate e anului fiscal 2007, în timp ce câstigurile non-GAAP pentru fiecare actiune au fost de $0.61 în prima jumatate a anului fiscal 2008, cu o crestere de $0.17 sau 39 cu procente peste $0.44 raportati în aceeasi perioada în 2007.

Pentru al doilea trimestru al anului fiscal 2008, CA a rapoortat un cash-flow din operatiuni de $193 mil, comparativ cu $6 mil în cash-flow în aceeasi perioada a anului fiscal 2007. Pentru prima jumatate, CA a raportat $180 mil în cash-flow din operatiuni, o îmbunatatire a $220 mil din prima jumatate a anului fiscal 2007.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb