CA, reprezentata in Romania de SolvIT Networks, a realizat un studiu care a avut ca obiect managementul virtulizarii si care releva ca la nivel mondial, 54% dintre marile companii isi evalueaza managementul virtual server enviromentului ca fiind critic sau o prioritate, cu toate aceastea numai 45% considera ca organizatiile lor fac cu adevarat ceva in aceasta zona importanta. Aceasta este o descoperire cheie a studiului independent global asupra virtualization management sponsorizat de CA.
Acest studiu, care sondeaza 300 CIO si alti directori IT de top de la companiile din U.S.A., EMEA si APAC care un venit anual mai mare de $250 milioane, dezvaluie ca serverele, back-up-ul si aplicatiile sunt cele mai importante zone de virtualizat. Respondentii au raportat cel mai mare succes in virtualizarea serverelor.
56% dintre respondenti utilizeaza platforme multiple (vendori diferiti) pentru managementul virtualizarii serverelor, in timp ce 35% sunt standardizate pe o singura platforma. 68% dintre respondenti au clasificat importanta centralizarii managementului virtualized pe mai multe platforme sau medii fizice ca fiind critic sau foarte important.
"Managementul de succes al infrastructurii de virtualizare este esential in decizia de optimizare a initiativelor tehnologice, permite reveniri documentate asupra investitiilor si cresc productivitatea in organizatie," a afirmat Paula Daley, vicepresedinte de marketing product al CA. "Directorii IT trebuie sa treaca de la etapa in care se bazau pe grupare de unelte bazate pe o platforma punctuala de management la una care centralizeaza medii virtuale, fizice si grupate. Procedand asa le va creste increderea in mediile de administrare virtuala a serverelor, complexitatea va scadea, va fi imbunatatita eficienta operationala si se va asigura ca investitiile in IT sunt optimizate si genereaza avantaj competitiv afacerii."
Studiul releva ca cele mai importante capabilitati in administrarea mediului de virtualizare a serverului sunt performanta, securitatea si automatizarea. Studiul a dezvaluit de asemenea ca principalele beneficii experimentate ca rezultat al initiativelor de virtualizare a serverului sunt mai usoara provizionare a nevoii de hardware si software deployment-ul, o dezvoltare mai flexibila, medii de testare si optimizarea performantei sistemelor.
Respondentii au evaluat securitatea ca fiind cea mai importanta provocare in initiativele de administrare a virtualizarii serverului. Masurarea beneficiilor investitiei este de asemenea o provocare. Doar 28% dintre respondentii la nivel mondial au o metoda de a masura ROI-ul intr-o solutie virtuala, cu toate aceastea 51% au precizat ca sunt extrem de increzatori sau increzatori ca in companiile lor sunt maximizate beneficiile de pe urma investitiilor pentru virtualizare.
In urmatoarele 18 luni, procentul respondentilor din fiecare regiune care utilizeaza virtualizarea in productie pentru sustinerea aplicatilor non-mission critical sau mission-critical, ca si procentul celor care utilizeaza virtualizarea pentru a sustine continuitatea pentru business si recuperarea in caz de dezastre se asteapta sa creasca. Cele mai importante 5 servicii mission-critical de business utilizate in mediile virtuale sunt infrastructura IT, serviciul clienti, finante/contabilitate, analiza de date si dezvoltarea de aplicatii.
Un sumar al rezultatelor sondajului este disponibil la http://www.ca.com/about/virtual_survey.