CA SĂ DESCHIDĂ O NOUĂ FABRICĂ  Artesana doreşte să apeleze la finanţare prin BVB

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 iunie 2019

Producătorul de lactate Artesana are în plan ca, în anul 2020, să ridice o nouă unitate de producţie, investiţie de minimum două milioane de euro, pentru care doreşte să apeleze la mecanismele pieţei de capital, cel mai probabil printr-o emisiune de obligaţiuni, a declarat Daniel Donici, unul dintre fondatorii companiei cu sediul în Tecuci, potrivit unui comunicat remis Redacţiei.

Anul trecut, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 2,8 milioane de euro, iar în ceea ce priveşte estimările pentru anul în curs, managementul a prog-nozat o cifră de afaceri de 3,4 milioane de euro, cu un profit estimat de 10%. De altfel, Artesana a avut o evoluţie constantă în ultimii cinci ani, cifra de afaceri crescând, în medie, cu 25% anual, iar profitul a fost menţinut la o medie de 10% din cifra de afaceri.

Legat de vânzările din 2018, Alina Donici a declarat: "Cele mai mari creşteri au fost înregistrate la produsele din lapte de capră, în medie de şase ori mai multe iaurturi de băut şi, în medie, de două ori mai multe iaurturi la borcan, simple sau cu probiotice. De asemenea, vânzările la smântână s-au dublat, iar la restul articolelor am avut creşteri cuprinse între 30-80%".

"Am avut şi articole care nu au performat, aşa că am luat decizia să le excludem din gamă, mai ales pentru a eficientiza producţia: iaurturile degresate, care au scăzut cu aproximativ 40%, şi iaurtul cu banane, care deşi avea vânzări constante, acestea erau în volum foarte redus comparativ cu restul produselor", a continuat fondatorul Artesana.

Compania a fost înfiinţată în 2012 de Alina şi Daniel Donici, investiţia iniţială în fabrica de lactate fiind de peste un milion de euro, din care 250.000 euro obţinuţi din fonduri europene şi restul credite bancare.

În plus, de-a lungul celor şapte ani de la deschidere, fondatorii au investit încă aproximativ un milion de euro, din profit, credite bancare şi leasing-uri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb